La perla petita

La Perla petita neix amb la voluntat d’apropar les arts escèniques al món de l’educació,  amb l’objectiu que la pràctica de les arts escèniques sigui una eina pedagògica més per propiciar un major aprofundiment  dels processos d’aprenentatge i creació del infants.

Partint de l’experiència artística de La Perla29, La Perla petita es posa al servei d’aquest objectiu generant un projecte pedagògic entre formadors i professionals de les arts escèniques a mida de les necessitats de l’escola amb qui treballem. Oferint-nos ja sigui per acompanyar el què ja es fa als diferents centres, com per engegar una iniciativa nova, o per complementar l’activitat pròpia, posant l’accent al valor de la feina que ja s’està fent o es vol fer. Generant un vincle amb les escoles, i un espai transversal d’intercanvi, de diàleg i d’aprenentatge entre creadors i docents, que permeti acostar làmbit professional a làmbit educatiu. I que no només ofereixi eines didàctiques, sinó que desperti motivació per conèixer i aprendre.

Avui el projecte de La Perla petita es desplega en diferents línies d’activitats:

Treball dins dels centres educatius

Treball dins dels centres educatius:
El pla de treball es dissenya conjuntament entre La Perla petita i l’escola per planificar una metodologia de treball que es concreta amb diferents activitats:

  • Tallers de formació en arts escèniques amb els alumnes del centre.
  • Assajos amb un director de teatre mitjançant visites als assajos de l’escola, de l’obra que es vol representar. Acompanyant el procés de creació i intervenint amb l’assessorament en la direcció artística de l’espectacle.
  • Producció d’un espectacle i coordinació de l’equip artístic que hi intervé per la seva posada en escena.

Per tal de satisfer les necessitats del centre educatiu, estem oberts a generar noves propostes i noves formes de col·laboració posant l’accent al valor de la feina que ja s’està fent o es vol fer.

 

Treball dins el Teatre Biblioteca de Catalunya

-Assistència a assajos i converses amb l’equip artístic:

Les escoles poden gaudir de l’assistència a assajos professionals dels muntatges de La Perla29.

Un assaig permet veure com el director va creant les escenes amb la companyia d’actors. Com treballa de manera repetida els matisos d’una escena fins que funciona i com hi entren en joc els diferents elements teatrals.

Abans o després de l’assaig es fa un col·loqui amb els seus artífex per contextualitzar l’escena dins de l’obra i poder resoldre tots els dubtes que es puguin originar.

 -Visites guiades al Teatre Biblioteca de Catalunya:

Les visites al teatre, permeten veure un espai de representació pel davant i pel darrere amb tota la seva complexitat. No només l’espai del públic i l’escena, sinó també l’espai de camerino, el taller de construcció d’escenografia, el magatzem tècnic, etc.   Es tracta d’acostar i fer entendre als nens i nenes què vol dir fer teatre? Com es prepara un muntatge teatral? Qui hi participa? Amb la finalitat d’oferir una visió global de tots els recursos personals i escènics que intervenen en el procés de creació d’una obra i la seva posada en escena.

-Assistència a una funció de teatre professional d’una producció de La Perla 29

Amb grups escolars organitzem l’assistència a obres de teatre de les produccions de La Perla 29 i complementem la visita amb alguna activitat abans o després de la funció, com per exemple un col·loqui amb l’equip artístic de l’espectacle.

 

Curs per a mestres i formadors

Amb la voluntat d’oferir més recursos educatius als docents a partir de la metodologia teatral, oferim un curs per compartir didàctiques i eines pedagògiques per treballar el teatre a les aules, i poder incloure les arts escèniques dins del programa educatiu a les escoles.

Concebut amb una part teòrica i una part pràctica, el curs s’estructura a partir de classes magistrals de professionals i docents en diferents àmbits (actors, directors, psicòlegs, pedagogs, dramaturgs…). La part teòrica vol reflexionar sobre la necessitat del teatre dins l’escola, sobre psicologia evolutiva, pedagogia i els diferents processos d’aprenentatges dels infants.

La part pràctica ofereix classes de direcció d’actors, d’interpretació, exercicis pràctics de veu, d’il·luminació, d’escenografia i espai escènic; com també de dramatúrgia, de creació i adaptació de textos.

L’objectiu d’aquesta aliança teòrico-pràctica, i de l’elecció dels docents i professionals de diferents àmbits que impartiran les classes, és incorporar el major nombre de perspectives al voltant de l’educació i el teatre, i fer del curs una experiència el més enriquidora possible.

Torrent d'en Vidalet 21, baixos; 08012 Barcelona | Tel. (+34) 93.217.17.70 | Fax (+34) 93.415.17.94 | info@laperla29.cat | © La Perla 29, 2018

Aquesta pàgina web requereix un navegador més modern per a poder funcionar!

Siusplau, actualitza ara!