4D òptic

Data
Del dt. 27.11.18 al dg. 13.01.19
Durada
2h

És possible que un espectador vegi dues obres al mateix temps i no se n'adoni?

Sinopsi

Un grup de científics, dedicats a assajar protocols òptics d’alt refinament tecnològic, descobreix per accident una porta que duu a la quarta dimensió, una altra realitat en què una subtrama ens presenta una diva de la cançó que ha d’oferir un recital exclusiu en un castell al peu dels Alps i un grup de delinqüents contractats per una discogràfica per assassinar-la. Però què passaria si les dues realitats tinguessin un punt en comú? Un grup de científics, dedicats a assajar protocols òptics d’alt refinament tecnològic, descobreix per accident una porta que duu a la quarta dimensió, una altra realitat en què una subtrama ens presenta una diva de la cançó que ha d’oferir un recital exclusiu en un castell al peu dels Alps i un grup de delinqüents contractats per una discogràfica per assassinar-la. Però què passaria si les dues realitats tinguessin un punt en comú?

Fitxa artística

Text i direcció de 
Javier Daulte 
Traducció de 
Toni Casares

Amb
Antònia Jaume
Nuria Legarda
Sandra Monclús
Nora Navas 
Carme Poll
Jordi Rico
Albert Triola
David Vert

Escenografia, il·luminació i so 
Javier Daulte 
Vestuari 
Marian Coromina
Ajudant de direcció 
Víctor Muñoz i Calafell 
Assistència direcció 
Jordi Cid
Col·laboració en el so 
Damien Bazin 
Perruqueria i maquillatge 
Helena Fenoy i Marta Ferrer
Regidor 
Marc Serra i Marta Garolera 
Tècnics 
Juan Boné i Emili Vallejo
Atenció al públic 
Núria Ubiergo
Fotografia 
Pep Daudé i Bito Cels 
Disseny 
Andrea Gusi i Ailin Migliora

Una producció de La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció

4D Òptic és la primera obra que vaig escriure, muntar i estrenar en català abans que en castellà. Ja fa quinze anys d'això i avui tornem amb el mateix elenc a la Biblioteca de la mà de La Perla 29. És una alegria i un nou desafiament. 4D suposa una singular aventura per als actors i per a l'espectador: fer / veure dues obres alhora. Aquesta va ser la premissa inicial amb la qual vaig començar a imaginar l'espectacle.

Un grup de científics, després d'un accident en un experiment, genera un pas entre la seva realitat i una altra alternativa i insospitada. D'una banda, els físics intentaran suturar aquest forat que amenaça amb psicòtica la realitat, i, d'altra banda, un miserable grup de delinqüents disposa un pla per perpetrar l'assassinat d'una cantant pop i fer-se amb una valuosa gargantilla en un palau perdut en algun lloc d'Europa. El joc dels dobles i de les vides alternatives que es desplega amb el procediment propi de la comèdia de portes, és una excusa per validar la sospita que a més de la nostra realitat habitem una altra en paral·lel, de manera habitual i quotidiana: això són els nostres somnis i fantasies, la nostra afinitat amb les ficcions que ens captiven, i és també l'exili que brinda la nítida sensació de ser part de dos mons diferents i complementaris. El muntatge és ascètic i econòmic perquè des del principi l'aposta va ser clara: la màgia del relat és possible gràcies a la complicitat dels actors, amb el seu art són capaços de fer-nos veure un elefant on no hi ha absolutament res. L'elenc que conforma 4D, sumat al seu enorme talent, es va convertir en el grup d'amics més entranyable que tinc a Barcelona. El seu afecte i incondicionalitat al llarg dels anys em reconcilia amb aquest pont massa llarg que separa Buenos Aires de Catalunya. En el meu cas personal, 4D és molt més que un espectacle. És representatiu d'una porció determinant de la meva vida com a artista. Agraeixo a La Perla 29 i a tots els que fan possible aquest projecte.

Javier Daulte

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimarts
27
nov. 2018
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Diumenge
13
gen. 2019
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat