Temporada 21/22

El llarg dinar de Nadal

A casa de la família Bayard el gall d’indi és a punt i el vi, a les copes. Un any més es reuneixen al voltant de la taula i mengen, estimen, ploren, neixen, beuen, enyoren, riuen, moren… I repeteixen rituals, ecos i cançons, de generació en generació. I comparteixen la tragèdia quotidiana i eterna del pas del temps. Una peça carregada d’humanitat, humor i tendresa, on els Bayard us conviden a viure 90 anys a través dels seus 90 dinars de Nadal, “perquè només el temps pot curar-les, aquestes coses”.

De Thornton Wilder
Traducció Víctor Muñoz i Calafell
Direcció Alberto Díaz i Albert Prat

Amb
Bruna Cusí
Alberto Díaz
Ignasi Guasch
Aina Huguet
Albert Prat
Magda Puig
Mima Riera

Espai escènic i vestuari Xesca Salvà i La Ruta 40 
Il·luminació Sergi Torrecilla
Espai sonor Joan Solé i La Ruta 40
Caracterització Àngels Salinas

Fotografia Noemí Elias
Producció La Ruta 40 Maria G. Rovelló
Comunicació La Ruta 40 Aida Figueras
Distribució Xavi González – Escenapart

Una producció de La Ruta 40
Amb el suport de la Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura  i Nau Ivanow

Agraïments La Perla 29, Nau Ivanow, El Maldà, David Marín, Fernando González, Focus, Mentidera Teatre, Robert González, Vanessa Segura, Família Reixach, Tapicería Peris, Oriol Morales, Arcàdia Cia, Xavier Basiana, Singermornings, Nídia Tusal, Sommelier Musical.


A partir del 15 de desembre de 2021

Durada 1h

Espectacle en català

Teatre Biblioteca de Catalunya (Carrer Hospital, 56 / Metro L3 Liceu)

Aparcament: pàrquing BSM de La Boqueria/Plaça de la Gardunya
Presentant el tiquet del pàrquing i l’entrada per la funció a la taquilla del teatre et donarem un val d’1h de descompte.

COMPRA ENTRADES

DIÀLEG AMB COMPANYIES
La companyia La Ruta 40 ha demostrat tota la inquietud possible, i la necessitat constant de buscar noves mirades. Aquest espectacle no només ha sigut un èxit sempre que s’ha representat, sinó que significa una eclosió en la manera de treballar de La Ruta 40. Ens fa especial il·lusió compartir l’espai de la Biblioteca amb ells. La Perla 29 és una baula més d’una llarga cadena de teatre i entrar en diàleg amb companyies que estan construint un llenguatge propi i proper és enriquidor tant pel públic com pels professionals que participen d’aquest intercanvi. La temporada anterior vam celebrar una trobada anomenada Teatre en companyia organitzada per #AsSocPerla, on La Perla 29 compartia un diàleg amb La Calòrica, La Ruta 40 i Els Pirates sobre les vicissituds i les bondats de fer teatre en companyia. Parlàvem de la importància de la complicitat entre grups teatrals diversos i ara volem fer-la realitat. Desitgem que La Ruta 40 gaudeixi d’un bon dinar de Nadal al Teatre La Biblioteca.

LA RUTA 40 DIU…
L’any 2022 farà deu anys que La ruta 40 puja als escenaris com a companyia de teatre. Si bé ens prenem aquesta efemèride com una anècdota, ens és inevitable mirar enrere i adonar-nos que en aquesta dècada nosaltres i el món hem canviat moltíssim. Tot i que seguim sent els mateixos. Tot canvia i tot segueix igual.

Un dels primers espectacles de la companyia i un dels més estimats va ser El llarg dinar de Nadal, que per la nostra sorpresa va ser premiat, va fer cinc temporades consecutives a El Maldà i diverses gires. Tot i el relatiu èxit, sempre ens va quedar la recança d’intentar portar l’espectacle a un teatre més gran, perquè estàvem convençuts que el text de Wilder i la nostra proposta connectaven molt amb el públic. És per això que ens fa moltíssima il·lusió poder recuperar ara aquest espectacle emblemàtic de la nostra trajectòria. I encara més, en un espai tan singular com el del Teatre La Biblioteca, gràcies a la complicitat de La Perla 29.

Nosaltres, la companyia de teatre La Ruta 40, som d’alguna manera els mateixos de fa deu anys i alhora, completament diferents. I seguim disposats, igual que la família Bayard, a seure un cop més a taula per Nadal, mirant per la finestra, per veure com tot segueix igual i com el temps passa sense poder-hi fer res.

La Ruta 40

UNA NOTA SOBRE L’AUTOR
Thornton Wilder és un clàssic de la literatura i del teatre nord-americà del segle XX, juntament amb els altres tres grans autors de la seva generació: Eugene O’Neill, Tennessee Williams i Arthur Miller. Autor de teatre, de cinema, novel·lista i traductor, les seves obres s’han representant amb gran èxit arreu del món. Alguns dels seus títols més coneguts són les peces teatrals The long Christmas dinner (1931), Our town (1938), The skin of our teeth (1942), The Matchmaker (1954), les novel·les The bridge of San Luis Rey (1927) i The Eighth Day (1967) i el film d’Alfred Hitchcock Shadow of a doubt (1943) en el qual va participar com a guionista.


Oficines: C/ Carme, 44 1r 2ª | Tel. 93 217 17 70
Teatre: C/Hospital, 56 | Tel. 672 69 88 43 (a partir d'1h i 1/2 abans de la funció)
info@laperla29.cat | ©️ La Perla 29, 2021
Nova llei de protecció de dades

Aquesta pàgina web requereix un navegador més modern per a poder funcionar!

Siusplau, actualitza ara!