Rostoll Cremat

Data
Del dj. 14.11.19 al dg. 01.12.19
Durada
1h 35min
Sinopsi

Toni Gomila i Oriol Broggi ajunten forces per donar vida a Rostoll Cremat, una al·legoria de l’ambició i la cobdícia humana reflectida a la Mallorca contemporània. Director i dramaturg presenten una proposta de reflexió sobre la nostra societat actual a partir del bagatge adquirit de la literatura popular i universal: Joanet de sa gerra i George Sand com a fil conductor de la narració, amb esquitxos de Shakespeare, Txèhkov, Ibsen i la veu pròpia de l’autor d’Acorar. Un espectacle que projecta una nova mirada al nostre passat més recent, oferint un nou mirall on explorar les llums i ombres de la Mallorca turística amb la vista posada en el moment present i cap al futur. Denúncia, ironia, humor, veritat i dubte en un nou text original de Gomila, amb la poètica posada en escena de Broggi.

Fitxa artística

De
Toni Gomila
Direcció
Oriol Broggi
Ajudant de direcció
Joan Miquel Artigues

Amb
Toni Gomila
Caterina Alorda
Catalina Florit
Joan Toni Sunyer
Queralt Albinyana

Il·luminació 
Guillem Gelabert
Espai escènic 
Oriol Broggi i Rafel Lladó
Vestuari 
Antònia Fuster
Audiovisuals 
Agustí Torres
Espai sonor 
Oriol Broggi
Fotografies 
Mateu Bennàssar i Ángela Nicolau
Producció executiva 
Fàtima Riera i Cristina Bugallo

Una producció de Teatre Principal de Palma, Festival Grec 2019 amb la col·laboració de Produccions de Ferro

Galeria imatges secundària (slide)
Apunts de direcció

La rondalla den Joanet de sa Gerra és la història de l’ambició i la cobdícia, pecats capitals inherents a l’ànima i la condició humana, que l’empenyen, d’una banda a la superació contínua, a l’inconformisme alliberador, però al mateix temps a l’obsessió egoista, a l’hedonisme perniciós i a l’autodestrucció.

Per això, aquesta rondalla ens serveix de punt de partida per a la construcció d’una metàfora sobre la societat occidental, la indústria de l’oci i el turisme. Mallorca com a desert, com un gran arenal, un ermàs on res no hi arrela, i que conviu amb la destrucció natural i humana, si no amb perfecta harmonia, amb perfecta despreocupació.

De la gallina dels ous d’or a les gallines d’una granja com a metàfora del sol i la platja que tot ho ocupen en aquest espai despersonalitzat, epicentre del sismògraf de l’avarícia. Vendre ses cases i anar a lloguer.

George Sand lloà aquesta terra hivernenca i humida, lloà l’hivern on tots vengueren a cercar-hi l’estiu. Llum encès tot el dia, sol infinit per a gallines ponedores. Quan va ser que perdérem l’hivern? Plourà demà? Que plogui.

Toni Gomila

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dijous
14
nov. 2019
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Diumenge
01
des. 2019
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat