Projectes pedagògics

ESCOLA IPSI


El gener del 2017, La Perla petita assumeix  la nova direcció de l’Escola d’Arts Escèniques de l’Escola IPSI. Actualment la tasca de l’equip de gestió de La Perla petita és vetllar per la continuïtat del que l’escola ja estava portant a terme: dansa clàssica, hip-hop, jazz, teatre i màgia; són les diferents competències que ofereix l’Escola d’Arts Escèniques. Amb la realització a final de curs d’un festival multi disciplinar.

Des de La Perla petita es treballarà conjuntament amb l’escola per acostar el món professional a l’àmbit educatiu. S’elaboraran propostes educatives que permetin una formació amb tota la seva amplitud, oferint l’ensenyament de les diferents expressions artístiques, amb la finalitat de motivar una actitud creativa en cadascun dels seus alumnes; com també potenciar les aptituds pròpies de cada infant propiciant gaudir de l’aprenentatge i la pràctica. I provocar la curiositat, l’interès i aprendre a ser espectadors amb esperit crític.

 

ESCOLA JOAN PELEGRÍ


L’escola Joan Pelegrí integra, des de fa anys, el teatre dins el projecte curricular, com una part més de la formació dels infants. I per aprofundir aquesta vessant didàctica, treballa el seu projecte amb La Perla petita.

La metodologia de treball es planifica conjuntament amb l’escola. I des de La Perla petita es programen activitats, en funció de les edats dels infants, dirigides motivar els alumnes i a oferir eines docents per l’ensenyament i la pràctica de les arts escèniques.

Les unitats didàctiques que els proposem avarquen des de tallers de teatre i d’expressió corporal pels més petits, fins l’assessorament de direcció amb l’equip artístic de la Perla 29 amb el seguiment de l’assaig d’una obra de teatre amb alumnes d’ ESO.

A més a més també se’ls representen obres clàssiques adaptades en forma de relat lliure, on els nens no només son espectadors de la història sinó també de la creació dels seus personatges i dels recursos per la posada en escena.

 

ESCOLA LA FARGA DE SALT


L’escola pública de Salt, La Farga, duu a terme un projecte teatral dins del propi projecte curricular amb nens d’Educació Infantil, Primària i Secundària.

El projecte inicia amb la creació col·lectiva a l’escola d’un conte “Mai més set! Mai més gana!” L’equip de la Perla petita l’adapta a text teatral per tal de ser representat durant dos dies al Teatre de Salt al mes de juny i una reposició a la tardor dins el marc del Festival Temporada Alta.

Aquest és un projecte participatiu de tot el centre que abasta les arts plàstiques, la música, la dansa i l’audiovisual per tal de fer una posada en escena coral amb tots els seus participants, i integrar tots els recursos escènics per construir un relat tal i com se’ns representa.

L’escola crea una comissió de treball amb l’equip docent, la Perla petita i altres entitats que hi participen com: ERAM, Escola Nou Espiral, Con Arte. La participació de la Perla petita es tradueix en donar suport en tot el procés de creació, direcció artística i producció de l’espectacle, i coordinar totes les entitats que hi participen.

YouTube Preview Image
Torrent d'en Vidalet 21, baixos; 08012 Barcelona | Tel. (+34) 93.217.17.70 | Fax (+34) 93.415.17.94 | info@laperla29.cat | © La Perla 29, 2017

Aquesta pàgina web requereix un navegador més modern per a poder funcionar!

Siusplau, actualitza ara!