Tots ocells

De Wajdi Mouawad

Data
Del dj. 20.06.24 al dv. 26.07.24

Espectacle pròximament a la venda

Un nou Mouawad ens ha vingut a trobar, i és un poema immens que dona ales a un gran muntatge. Tots ocells parla de grans temes del nostre món i retrata la nostra societat de forma impecable, amb personatges que busquen entendre’s i fer entendre els seus mons, des de les seves llengües i alfabets diferents, però amb una història compartida.

Sinopsi

Eitan és un jove alemany jueu que viu a Nova York i que estudia l’ADN humà. Coneix a Wahida, una jove àrab que està fent la seva tesi sobre un savi humanista del segle XVI que es va convertir de l’islam al cristianisme per obligació. Tots dos s’enamoren, fet que obliga a Eitan a enfrontar-se a la seva família i confrontar les seves creences religioses integristes. Però quan els dos joves emprenen un viatge a Israel i Cisjordània, Eitan és atrapat per un atac terrorista en el pont fronterer d’Allenby que el deixarà en un coma profund. Això obligarà a la seva família a viatjar d’Alemanya a Tel Aviv, on descobriran el seu passat familiar, en una barreja de creences, religió, ADN humà i atzar.

Tots ells es veuran abocats a travessar la dolorosa frontera entre l’amor familiar i l’odi dels prejudicis, on la violència del mon exterior sobrevola la vida domèstica i on les generacions es fan miques quan el passat desborda el present.

Fitxa artística

De Wajdi Mouawad
Direcció Oriol Broggi 
Traducció Cristina Genebat

Amb 
Guillem Balart
Xavier Boada
Joan Carreras
Màrcia Cisteró

Miriam Moukhles
Xavier Ruano
Clara Segura

Espai Oriol Broggi 
Llums Albert Faura
So Damien Bazin
Vídeo Francesc Isern
Vestuari Berta Riera

 

Apunts de direcció

Fa ja gairebé tres anys que aquest text sobrevola els nostres somnis. Va entrar ben endins meu la primera vegada que el vaig llegir, i penso en ell com una manera de donar continuïtat als grans projectes que volem afrontar des de La Perla 29. Aixecar un gran espectacle a partir d’un text -una altra vegada trencador i tremendament apassionant- de l’autor d’Incendis, Boscos i Cels. Acostar-nos a l’essència d’alguna cosa profunda, colpejar els espectadors i tornar a plantejar-nos el vell dilema del teatre: mirall o martell?  

Recordo els silencis de les grans nits d’estrena, i penso en els nous personatges. I m’emociona pensar com aquests grans actors i actrius donaran forma als seus nous silencis. Com treballarem la dificultat d’entendre’ns. Com trobarem un llenguatge, una llengua.

Aquest espectacle neix d’una necessitat imperiosa de posar-se a assajar i d’ensenyar una història als espectadors. De com explicar-la i fer-la viure, tots junts. Neix de les ganes boges de fer teatre. D’un gran sentiment de col·lectivitat i de la convicció que pot sortir-ne una obra útil i molt estimada; una obra apassionant, fascinant, i necessària.

Oriol Broggi 

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dijous
20
jun. 2024
Teatre La Biblioteca |  20:00 h
Divendres
21
jun. 2024
Teatre La Biblioteca |  20:00 h
Dissabte
22
jun. 2024
Teatre La Biblioteca |  20:00 h
Diumenge
23
jun. 2024
Teatre La Biblioteca |  18:00 h
Dimecres
26
jun. 2024
Teatre La Biblioteca |  20:00 h