Tots Ocells

De Wajdi Mouawad, direcció d'Oriol Broggi

Data
Del ds. 22.06.24 al dc. 31.07.24
Durada
3h 30min (entreacte inclòs)
Compra entrades

Un nou text de Wajdi Mouawad ens ha vingut a trobar, i és un poema immens que dona ales a un gran muntatge. Els personatges de Tots Ocells intenten fer-se entendre i es fan mal, busquen explicar-se per saber qui són, parlar-se amb les seves llengües diferents, els seus mons, les seves creences. Volem abraçar tota la vida que conté i ampliar-la a l’escenari, com un crit de ràbia i de dolor, com una pregunta antiga, com una cançó que ens travessa l’ànima.

Sinopsi

L'Eitan és un jove de família jueva alemanya que viu a Nova York i que estudia l’ADN humà. Coneix a la Wahida, una jove d’origen àrab que està fent la seva tesi sobre un savi humanista del segle XVI a qui van obligar a convertir-se de l’islam al cristianisme. Tots dos s’enamoren, i l’Eitan haurà d’enfrontar-se a la seva família i confrontar les seves creences religioses. Però quan els dos joves emprenen un viatge a Israel i Cisjordània, l'Eitan és atrapat per un atac terrorista en el pont fronterer d’Allenby que el deixarà en un coma profund. Això obligarà la seva família a viatjar d’Alemanya a Tel-Aviv, on descobriran el seu passat familiar i hauran d’afrontar l’aclaparadora presència de la Wahida, mentre el món esclata en una barreja de creences, ADN humà, religió i atzar.

Tots ells es veuran abocats a travessar la dolorosa frontera entre l’amor familiar i l’odi dels prejudicis, on la violència del món exterior sobrevola la petita vida domèstica i on les generacions es fan miques quan el passat desborda el present.

Fitxa artística

De 
Wajdi Mouawad
Direcció i espai
Oriol Broggi 
Traducció 
Cristina Genebat

Amb 
Guillem Balart
Xavier Boada
Joan Carreras
Màrcia Cisteró
Marissa Josa

Miriam Moukhles
Xavier Ruano
Clara Segura

Vestuari
Berta Riera

So
Damien Bazin
Vídeo 
Francesc Isern

Llums
Pep Barcons


Ajudantia de vídeo i subtítols
Aurembiaix Montardit
Maquillatge
Jennifer Fernández

Perruqueria

Isabel Trias

Sastressa

Tamsin Hull

Tècnics funcions
Pau Montull i Pau Segura

Regidoria
Marc Serra i Maria Molist

Atenció al públic
Eva Cartañà i Núria Ubiergo

Tècnics muntatge

Fer Acosta, Roger Blasco, Anton Condal, Francis Kiiza, Marco Ruggero, Maria Vaillo i Kevin Yobánolo

Estudiant en pràctiques ESTAE

Àlex Domingo
Construcció escenografia
Taller d’escenografia Castells i Pascualín Estructures

Fotografia i vídeo procés de creació
Alex Rademakers

Fotografies espectacle
Bito Cels

Clip promocional
David Andreu

Agraïments
Lurdes Vidal, Manuel Forcano, Antònia Sixto, Eli Peracaula, Xavier Ricart, Montse Vellvehí, La Colline – Théâtre Nacional

Una coproducció del Festival Grec 2024 i La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció

La realitat fent vessar un cop més la ficció, sobrepassant-la. Intento escriure unes línies per presentar-vos el que veureu, però em costa trobar les paraules. Podria dir-vos grans coses d’aquest text preciós i del procés d’assajos que hem fet, fort i ple de vida, o intentar rascar alguna veritat més o menys sustentada que ens ajudés a comprendre una mica millor el món cruel on vivim. Però crec que Tots Ocells conté una veritat que avui no podem expressar només en paraules, perquè és com un amfibi que necessita dos mitjans per viure. Us convido, doncs, a trobar-la i reconèixer-la en la mirada de l’altre.

Sovint busquem en va la paraula exacta per concentrar una realitat tan complexa que no la sabem abastar. I durant els assajos provem d’articular una forma que capti la veritat més simple que hi ha darrere d’aquesta realitat. Tots Ocells fa ressonar capes i capes d’una història que sembla impossible de desfer. Conflictes, dilemes, identitats i alteritats, esperances, promeses, decepcions, secrets que hauran de revelar-se al mig d’un món que esclata i que ens deixa a les mans un dolor expressat en forma de mil preguntes.

A vegades cal travessar la complexitat per mirar cara a cara la veritat... Com els actors que es miren als ulls l’un a l’altre, i nosaltres que ens mirem en les seves mirades. I llavors, ser conseqüents. El teatre no pot salvar cap vida, però potser la història que us explicarem pot retornar vida a la vida. Us convido, ara sí, a trobar-la i a resseguir-la en l’espai que hi ha mentre ens mirem.

Oriol Broggi 

CALENDARI
Entrades per les funcions de setembre i octubre disponibles aquí

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dilluns
15
jul. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Exhaurides
Entrades exhaurides
Dimarts
16
jul. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Exhaurides
Entrades exhaurides
Dimecres
17
jul. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Exhaurides
Entrades exhaurides
Dijous
18
jul. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Exhaurides
Entrades exhaurides
Dimarts
23
jul. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Exhaurides
Entrades exhaurides
Entrades per les funcions de setembre i octubre disponibles aquí
CONTINGUTS RELACIONATS