Altres iniciatives al voltant de La Perla

Anomenem altres iniciatives als projectes que rodegen i envolten la nostra activitat principal, que consisteix en la creació d’espectacles. Des de La Perla 29 hem generat diverses iniciatives que fan créixer l’abast del nostre projecte i enriqueixen la vida cultural del territori. El treball en xarxa ens ha permès desenvolupar bones eines de gestió teatral a través de l’eina de gestió integral WIP29 i la gestoria teatral pas29, canalitzar les inquietuds socials i educatives amb La Perla petita, i mantenir una relació estreta amb el públic de la mà d’#AsSocPerla. Com els cercles concèntrics que es formen a l’aigua al voltant d’un gran impacte, aquestes iniciatives són l’ona expansiva de la nostra manera d’entendre i de fer teatre.

Amics de La Perla 29
#Assocperla
“Wajdi Mouawad explica que el teatre és com un fil vermell. Una línia vermella com la sang que comença en l'autor, travessa el cor de l'actor i acaba al cor de l'espectador. Ens agrada aquesta idea perquè són molts els espectacles de La Perla que ens han travessat amb el seu imaginari i les històries transmeses. El fil vermell enllaça i entrellaça passions, inquietuds i alegries de tots els qui compartim la vida amb La Perla 29.”

Amics de La Perla 29 (#AsSocPerla) va néixer el 2013 a partir del desig d’un grup d’espectadors de vincular-sem és estretament amb el teatre de La Perla 29.

Des de llavors, són un grup de més de 450 espectadors que formen part de la vida de La Perla, esdevenint interlocutors dels processos de creació i de l’activitat del Teatre La Biblioteca, generant un pol cultural i de pensament crític vinculat a les arts escèniques.

Els objectius de l’#AsSocPerla són:
  • Agrupar els espectadors de La Perla 29 per donar suport, dialogar i interactuar amb la companyia.
  • Dinamitzar, difondre i ajudar a promocionar l’activitat i la feina de La Perla 29.
  • Fomentar una nova participació més activa per part dels espectadors d’arts escèniques, partint de les propostes de La Perla 29.
  • Promoure diferents activitats formatives al voltant de les arts escèniques.
  • Fer una feina de promoció de la creació artística i de la cultura al nostre país.
Accedeix a la web d'#AsSocPerla Fes-te sòci d'#AsSocPerla aquí
 
La perla petita
“L’arquitecte Gaudí havia de trencar les rajoles de colors per poder-les tornar a enganxar, i crear amb elles una nova paret. Com el mirall d’Espriu que es trenca i cada fragment reflexa de manera diferent un tros de realitat. Com la mirada i el dubte de cada un dels nostres alumnes. Per això cal deixar que s’acostin a l’art, a la seva manera, insinuar la forma, mostrar el fons. Deixar l’espai per descobrir, tocar, respirar. Deixar fer i dotar-los de l’espai per deixar-se seduir. A partir d’aquí, tindran més eines disponibles per entendre el que els envolta.”
Oriol Broggi

La Perla petita és el projecte de teatre i pedagogia de La Perla 29. Des de l’any2003, Oriol Broggi ha dirigit espectacles adreçats a públic familiar, interpretats per Rosa Gàmiz, actriu i pedagoga. Fruit d’aquesta experiència, La Perla 29 va començar a col·laborar amb centres educatius amb l’objectiu que la pràctica del teatre sigui una eina pedagògica més i que es propiciï un major aprofundiment en els processos de creació i d’aprenentatge dels infants.

A La Perla petita treballem a mida de les necessitats de les escoles amb qui col·laborem, ja sigui per acompanyar el que ja es fa als diferents centres, com per engegar una iniciativa nova, o per complementar l’activitat pròpia. Això ha generat moltes col·laboracions, que van des de formacions al professorat, visites escolars al Teatre La Biblioteca, projectes pedagògics dins els centres i moltes variants més que han sorgit compartint necessitats entre els agents educatius i La Perla 29.

Això ha generat moltes col·laboracions, que van des de formacions al professorat, visites escolars al Teatre La Biblioteca, projectes pedagògics dins els centres i moltes variants més que han sorgit compartint necessitats entre els agents educatius i La Perla 29.

Compartim amb vosaltres un seguit de recursos pedagògics que hem anat desenvolupant a partir d’aquestes experiències, perquè us aportin idees per acostar les arts escèniques i l’educació i perquè ho pugueu implementar a les vostres escoles. També us facilitem informació més detallada de les diferents iniciatives de La Perla petita.

Si ens voleu contactar no dubteu a escriure’ns a
info@laperla29.cat
o trucar-nos al 932171770.

*Si vols accedir a la formació de professorat on-line pots escriure’ns a info@laperla29.cat

Informació d'interès
Wip 29

Wip29 va néixer el 2020 com una iniciativa conjunta entre pas29 i JesServeis, després de detectar la manca d’un programa específic per a la gestió d’activitats culturals i de la necessitat de treballar amb una eina que optimitzés el temps i la feina.

Tal i com diu el seu nom, és un work in progress, ja que es van plantejant i construint noves funcionalitats de manera constant.

Accedeix al lloc web
 
Pas 29

Pas 29 és una empresa de serveis professionals a les arts escèniques fundada l’any 2002 per professionals de la gestió provinents de diferents àmbits de la gestió cultural. Va donar els primers passos de la mà de La Perla 29 i des de fa uns anys ha centrat els seus esforços en el desenvolupament del Wip29 per donar servei a totes les entitats culturals del país.