Hamlet.01

De Sergi Belbel

Data
Del dv. 13.10.23 al dg. 29.10.23
Durada
2h
Finalitzat

Hamlet com mai l’hem vist. Enric Cambray protagonitza aquesta “Stand-up Comedy”, o més ben dit, “Stand-up Tragedy”, sobre el 1r Acte de la més concorreguda obra de Shakespeare. Podríem tornar una vegada i una altra al Príncep de Dinamarca i no ens l'acabaríem mai.

 

Sinopsi

Hamlet, protagonista de la tragèdia més famosa de Shakespeare i d’una de les obres cabdals de la literatura universal, apareix davant les espectadores i espectadors del segle XXI per a explicar, comentar, jugar i disseccionar de manera divertida i gamberra el primer acte de l’obra que duu el seu nom. I ho fa ben bé com un comediant de Stand-up Comedy (en aquest cas caldria dir de “Stand-up Tragedy”), és a dir: tot sol, cara a cara davant l’auditori, parlant directament al públic, amb molt de sentit de l’humor però també amb ganes d’arribar fins al fons de la…qüestió.

Fitxa artística

Text i direcció 
Sergi Belbel

Amb 
Enric Cambray

Fotografia 
David Ruano

Producció executiva i distribució 
Roser Soler

Galeria imatges secundària (slide)
Apunts de direcció

Ja fa alguns anys, entre l’actor Enric Cambray i un servidor va néixer una complicitat que és, sense cap mena de dubte, el somni de tot autor de teatre: de cop, un intèrpret s’havia convertit per a mi no només un vehicle del text o textos que escrivia o era susceptible d’escriure sinó ni més ni menys que en una fons inesgotable d’inspiració. El que abans se’n deia una “musa” (o “muso”, en aquest cas). Després de quatre o cinc experiències teatrals plegats, l’Enric un dia em diu: a mi mai ningú m’oferirà de fer un Hamlet. Què em va dir! Justament, Hamlet, l’obra mestra de l’autor de teatre més gran de tots els temps, una obra que a mi sempre m’ha resultat tan inquietant com, a voltes, complicada d’entendre, amb aquells parlaments interminables del protagonista aturant l’acció cada dos per tres per llençar-nos els seus pensaments tan profunds com recargolats i transcendents. I de cop, se’m va encendre la llumeta. Jo mai no dirigiré aquesta obra, però sí que puc intentar de fer-ne una versió escrita. Vull dir reescrita. La meva. Amb l’Enric i per a l’Enric i només per a l’Enric. Des del segle XXI, per descomptat, però al mateix temps, intentant d’entendre què dimonis havia escrit i volgut dir Shakespeare de manera tan incommensurable i irrepetible. I se’m va acudir una animalada enorme: fer cinc obres, cinc llargs monòlegs per a cada un dels actes, que l’Enric hauria d’interpretar any rere any. És a dir, el primer acte, per ser representat l’any 2022 (aquest que estrenem ara), el segon l’estrenaríem el 2023... a veure si, quan s’acabi de construir la Sagrada Família, el 2026, ja tenim el cinquè per poder fer, 4 en jornada única i suïcida, un dia sencer d’espectacle amb ell i els espectadors que s’atreveixin a venir... De moment, volem arrencar amb aquest primer “round”, un tour de force que l’Enric durà a terme amb tots aquells que volgueu rellegir les paraules del primer acte del Hamlet de Shakespeare en una clau i un estil que us sorprendrà, amb sentit de l’humor i ganes de jugar amb les paraules i amb els pensaments d’aquest personatge únic que tots tenim al cap. Hamlet explica el primer acte de la seva tragèdia des d’un escenari de “stand-up” comedy: ell tot sol, amb un tamboret i un micròfon, amb la intenció de fer-vos passar una molt bona estona i també de fer-vos rumiar una mica. Que, si no, no seria Hamlet.

Sergi Belbel

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Divendres
13
oct. 2023
Teatre La Biblioteca |  20:00 h Finalitzat
Des de
18 €
Finalitzat
Dissabte
14
oct. 2023
20:00 h Finalitzat
Des de
18 €
Finalitzat
Diumenge
15
oct. 2023
18:00 h Finalitzat
Des de
18 €
Finalitzat
Dijous
19
oct. 2023
21:00 h Finalitzat
Des de
18 €
Finalitzat
Divendres
20
oct. 2023
20:00 h Finalitzat
Des de
18 €
Finalitzat
CONTINGUTS RELACIONATS