Tots ocells

De Wajdi Mouawad, direcció d'Oriol Broggi

Data
Del dt. 25.06.24 al dg. 28.07.24
Durada
Aquest espectacle està en procés de creació. Actualment, la durada estimada és de 3h15min (entreacte inclòs).
Compra entrades

Un nou text de Wajdi Mouawad ens ha vingut a trobar, i és un poema immens que dona ales a un gran muntatge. Els personatges de Tots Ocells intenten fer-se entendre i es fan mal, busquen explicar-se per saber qui són, parlar-se amb les seves llengües diferents, els seus mons, les seves creences. Volem abraçar tota la vida que conté i ampliar-la a l’escenari, com un crit de ràbia i de dolor, com una pregunta antiga, com una cançó que ens travessa l’ànima.

Sinopsi

L'Eitan és un jove de família jueva alemanya que viu a Nova York i que estudia l’ADN humà. Coneix a la Wahida, una jove d’origen àrab que està fent la seva tesi sobre un savi humanista del segle XVI a qui van obligar a convertir-se de l’islam al cristianisme. Tots dos s’enamoren, i l’Eitan haurà d’enfrontar-se a la seva família i confrontar les seves creences religioses. Però quan els dos joves emprenen un viatge a Israel i Cisjordània, l'Eitan és atrapat per un atac terrorista en el pont fronterer d’Allenby que el deixarà en un coma profund. Això obligarà la seva família a viatjar d’Alemanya a Tel-Aviv, on descobriran el seu passat familiar i hauran d’afrontar l’aclaparadora presència de la Wahida, mentre el món esclata en una barreja de creences, ADN humà, religió i atzar.

Tots ells es veuran abocats a travessar la dolorosa frontera entre l’amor familiar i l’odi dels prejudicis, on la violència del món exterior sobrevola la petita vida domèstica i on les generacions es fan miques quan el passat desborda el present.

Fitxa artística

De 
Wajdi Mouawad
Direcció 
Oriol Broggi 
Traducció 
Cristina Genebat

Amb 
Guillem Balart
Xavier Boada
Joan Carreras
Màrcia Cisteró
Marissa Josa

Miriam Moukhles
Xavier Ruano
Clara Segura

Espai 
Oriol Broggi 
Llums
Albert Faura
So
Damien Bazin
Vídeo 
Francesc Isern

Vestuari
Berta Riera

Una coproducció del Festival Grec 2024 i La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció

Fa ja gairebé tres anys que aquest text sobrevola els nostres somnis. Va entrar ben endins meu la primera vegada que el vaig llegir, i penso en ell com una manera de donar continuïtat als grans projectes que volem afrontar des de La Perla 29. Aixecar un gran espectacle a partir d’un text -una altra vegada trencador i tremendament apassionant- de l’autor d’Incendis, Boscos i Cels. Acostar-nos a l’essència d’alguna cosa profunda, colpejar els espectadors i tornar a plantejar-nos el vell dilema del teatre: mirall o martell?  

Recordo els silencis de les grans nits d’estrena, i penso en els nous personatges. I m’emociona pensar com aquests grans actors i actrius donaran forma als seus nous silencis. Com treballarem la dificultat d’entendre’ns. Com trobarem un llenguatge, una llengua.

Aquest espectacle neix d’una necessitat imperiosa de posar-se a assajar i d’ensenyar una història als espectadors. De com explicar-la i fer-la viure, tots junts. Neix de les ganes boges de fer teatre. D’un gran sentiment de col·lectivitat i de la convicció que pot sortir-ne una obra útil i molt estimada; una obra apassionant, fascinant, i necessària.

Oriol Broggi 

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimarts
25
jun. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Exhaurides
Entrades exhaurides
Dimecres
26
jun. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Exhaurides
Entrades exhaurides
Dijous
27
jun. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Exhaurides
Entrades exhaurides
Divendres
28
jun. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Exhaurides
Entrades exhaurides
Dissabte
29
jun. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Exhaurides
Entrades exhaurides
CONTINGUTS RELACIONATS