Tots Ocells - setembre i octubre

De Wajdi Mouawad, direcció Oriol Broggi

Data
Del dj. 05.09.24 al dg. 20.10.24
Durada
3h 30min (entreacte inclòs)
Compra entrades

Un nou text de Wajdi Mouawad ens ha vingut a trobar, i és un poema immens que dona ales a un gran muntatge. Els personatges de Tots Ocells intenten fer-se entendre i es fan mal, busquen explicar-se per saber qui són, parlar-se amb les seves llengües diferents, els seus mons, les seves creences. Volem abraçar tota la vida que conté i ampliar-la a l’escenari, com un crit de ràbia i de dolor, com una pregunta antiga, com una cançó que ens travessa l’ànima.

Sinopsi

L'Eitan és un jove de família jueva alemanya que viu a Nova York i que estudia l’ADN humà. Coneix a la Wahida, una jove d’origen àrab que està fent la seva tesi sobre un savi humanista del segle XVI a qui van obligar a convertir-se de l’islam al cristianisme. Tots dos s’enamoren, i l’Eitan haurà d’enfrontar-se a la seva família i confrontar les seves creences religioses. Però quan els dos joves emprenen un viatge a Israel i Cisjordània, l'Eitan és atrapat per un atac terrorista en el pont fronterer d’Allenby que el deixarà en un coma profund. Això obligarà la seva família a viatjar d’Alemanya a Tel-Aviv, on descobriran el seu passat familiar i hauran d’afrontar l’aclaparadora presència de la Wahida, mentre el món esclata en una barreja de creences, ADN humà, religió i atzar.

Tots ells es veuran abocats a travessar la dolorosa frontera entre l’amor familiar i l’odi dels prejudicis, on la violència del món exterior sobrevola la petita vida domèstica i on les generacions es fan miques quan el passat desborda el present.

Fitxa artística

De 
Wajdi Mouawad
Direcció i espai
Oriol Broggi 
Traducció 
Cristina Genebat

Amb 
Guillem Balart
Xavier Boada
Joan Carreras
Màrcia Cisteró
Marissa Josa

Miriam Moukhles
Xavier Ruano
Clara Segura

Vestuari
Berta Riera
So
Damien Bazin
Vídeo 
Francesc Isern
Llums
Pep Barcons

Ajudantia de vídeo i subtítols
Aurembiaix Montardit
Maquillatge
Jennifer Fernández
Perruqueria
Isabel Trias
Sastressa
Tamsin Hull
Tècnics funcions
Pau Montull i Pau Segura
Regidoria
Marc Serra i Maria Molist
Atenció al públic
Eva Cartañà i Núria Ubiergo
Tècnics muntatge
Fer Acosta, Roger Blasco, Anton Condal, Francis Kiiza, Marco Ruggero, Maria Vaillo i Kevin Yobánolo
Estudiant en pràctiques ESTAE
Àlex Domingo
Construcció escenografia
Taller d’escenografia Castells i Pascualín Estructures
Fotografia i vídeo procés de creació
Alex Rademakers
Fotografies espectacle
Bito Cels
Clip promocional
David Andreu
Agraïments
Lurdes Vidal, Manuel Forcano, Antònia Sixto, Eli Peracaula, Xavier Ricart, Montse Vellvehí, La Colline – Théâtre Nacional

Una coproducció del Festival Grec 2024 i La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
Apunts de direcció

La réalité déborde une fois de plus la fiction, la surpasse. J'essaie d'écrire quelques lignes pour vous présenter ce que vous allez voir, mais j'ai du mal à trouver les mots. Je pourrais vous dire de grandes idées sur ce texte magnifique et sur le processus de répétitions que nous avons réalisé, fort et plein de vie, ou tenter de déterrer une vérité plus ou moins étayée qui nous aiderait à mieux comprendre le monde cruel dans lequel nous vivons. Mais je crois que Tous des oiseaux contient une vérité qu'aujourd'hui nous ne pouvons pas exprimer seulement avec des mots, car c'est comme un amphibien qui a besoin de deux milieux pour vivre. Je vous invite donc à la trouver et à la reconnaître dans le regard de l'autre.

Souvent, nous cherchons en vain le mot exact pour saisir une réalité si complexe que nous ne savons pas l'embrasser. Et pendant les répétitions, nous essayons d'articuler une forme qui capte la vérité la plus simple qui se cache derrière cette réalité. Tous des oiseaux fait résonner des couches et des couches d'une histoire qui semble impossible à démêler. Conflits, dilemmes, identités et altérités, espoirs, promesses, déceptions, secrets qui devront se révéler au milieu d'un monde qui éclate et qui nous laisse entre les mains une douleur exprimée sous forme de mille questions.

Parfois, il faut traverser la complexité pour regarder la vérité en face... Comme les acteurs qui se regardent dans les yeux, et nous que nous voyons dans leurs regards. Et ensuite, être conséquents. Le théâtre ne peut sauver aucune vie, mais peut-être que l'histoire que nous allons vous raconter peut redonner vie à la vie. Je vous invite, enfin, à la retrouver et à la suivre dans l'espace qui existe lorsque nous nous regardons.

Oriol Broggi

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dijous
05
set. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Baixa disponibilitat
Divendres
06
set. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Baixa disponibilitat
Dissabte
07
set. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Alta disponibilitat
Des de
22.5 €
Dilluns
09
set. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Mitja disponibilitat
Dimarts
10
set. 2024
Teatre La Biblioteca |  19:30 h Mitja disponibilitat
CONTINGUTS RELACIONATS