Tots ocells

De Wajdi Mowawad

Data
Del ds. 04.01.25 al dg. 30.03.25
Durada
3h 30min (entreacte inclòs)

Període de gira: Gener - Març 2025
CALENDARI DE RESERVES OBERT

Més info | Contractació

Un nou text de Wajdi Mouawad ens ha vingut a trobar, i és un poema immens que dona ales a un gran muntatge. Els personatges de Tots Ocells intenten fer-se entendre i es fan mal, busquen explicar-se per saber qui són, parlar-se amb les seves llengües diferents, els seus mons, les seves creences. Volem abraçar tota la vida que conté i ampliar-la a l’escenari, com un crit de ràbia i de dolor, com una pregunta antiga, com una cançó que ens travessa l’ànima.

Sinopsi

Eitan és un jove alemany jueu que viu a Nova York i que estudia l’ADN humà. Coneix a Wahida, una jove àrab que està fent la seva tesi sobre un savi humanista del segle XVI que es va convertir de l’islam al cristianisme per obligació. Tots dos s’enamoren, fet que obliga a Eitan a enfrontar-se a la seva família i confrontar les seves creences religioses integristes. Però quan els dos joves emprenen un viatge a Israel i Cisjordània, Eitan és atrapat per un atac terrorista en el pont fronterer d’Allenby que el deixarà en un coma profund. Això obligarà a la seva família a viatjar d’Alemanya a Tel Aviv, on descobriran el seu passat familiar, en una barreja de creences, religió, ADN humà i atzar.

Tots ells es veuran abocats a travessar la dolorosa frontera entre l’amor familiar i l’odi dels prejudicis, on la violència del mon exterior sobrevola la vida domèstica i on les generacions es fan miques quan el passat desborda el present.

Fitxa artística

De 
Wajdi Mouawad
Direcció i espai
Oriol Broggi 
Traducció 
Cristina Genebat

Amb 
Guillem Balart
Xavier Boada
Joan Carreras
Màrcia Cisteró
Marissa Josa

Miriam Moukhles
Xavier Ruano
Clara Segura

Llums
Pep Barcons
Vestuari
Berta Riera
So
Damien Bazin
Vídeo 
Francesc Isern

Ajudantia de vídeo i subtítols
Aurembiaix Montardit
Maquillatge
Jennifer Fernández
Perruqueria
Isabel Trias
Sastressa
Tamsin Hull
Fotografia i vídeo procés de creació
Alex Rademakers
Fotografies espectacle
Bito Cels
Clip promocional
David Andreu
Construcció escenografia
Taller d’escenografia Castells i Pascualín Estructures
Agraïments
Lurdes Vidal, Manuel Forcano, Antònia Sixto, Eli Peracaula, Xavier Ricart, Montse Vellvehí, La Colline – Théâtre Nacional

Una coproducció de La Perla 29 i el Festival Grec 2024

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció

Fa ja gairebé tres anys que aquest text sobrevola els nostres somnis. Va entrar ben endins meu la primera vegada que el vaig llegir, i penso en ell com una manera de donar continuïtat als grans projectes que volem afrontar des de La Perla 29. Aixecar un gran espectacle a partir d’un text -una altra vegada trencador i tremendament apassionant- de l’autor d’Incendis, Boscos i Cels. Acostar-nos a l’essència d’alguna cosa profunda, colpejar els espectadors i tornar a plantejar-nos el vell dilema del teatre: mirall o martell?  

Recordo els silencis de les grans nits d’estrena, i penso en els nous personatges. I m’emociona pensar com aquests grans actors i actrius donaran forma als seus nous silencis. Com treballarem la dificultat d’entendre’ns. Com trobarem un llenguatge, una llengua.

Aquest espectacle neix d’una necessitat imperiosa de posar-se a assajar i d’ensenyar una història als espectadors. De com explicar-la i fer-la viure, tots junts. Neix de les ganes boges de fer teatre. D’un gran sentiment de col·lectivitat i de la convicció que pot sortir-ne una obra útil i molt estimada; una obra apassionant, fascinant, i necessària.

Oriol Broggi 

CALENDARI
EN GIRA

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dissabte
04
gen. 2025
 
Diumenge
30
mar. 2025
 
CONTINGUTS RELACIONATS