Un obús al cor

De Wajdi Mouawad, Direcció d'Oriol Broggi i Ferran Utzet

Data
Del dt. 15.11.16 al dg. 18.12.16
Durada
1h 20min

"El dolor era molt fort i no hi havia res a fer. Res. M’estava allà veient com es consumia i ja no sabia qui era jo. I com que el silenci que s’instal·lava era per vomitar, mortal, acabava per demanar-li: 'Què puc fer, però què puc fer?'”

Sinopsi

Un obús al cor, una bomba explosiva que replanteja de nou els vincles amb els pares, la veritat de la vida i l’avidesa de la mort. Un monòleg de Mouawad en el qual trobem quasi un resum de tota la sèrie de “La sang de les promeses”. Un text d’un altíssim voltatge. Un treball íntim amb l’Ernest i dirigit a quatre mans.

Fitxa artística

De
Wajdi Mouawad
Traducció
Ramon Vila
Direcció 
Oriol Broggi i Ferran Utzet

Amb
Ernest Villegas

Il·luminació 
Quim Blancafort
Disseny audiovisual 
Francesc Isern
Vestuari 
Berta Riera
Col·laboració en el so 
Damien Bazin
Tècnic de funció 
Juan Boné
Regidor 
Marc Serra
Cap tècnic 
Cesc Pastor
Fotografia 
David Ruano / Lara Alonso
Atenció al públic 
Laura Torres i Núria Ubiergo

Una coproducció de La Perla 29 i Temporada Alta

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció
 

Un obús al cor, una bomba explosiva que replanteja de nou els vincles amb els pares, la veritat de la vida i l’avidesa de la mort. Un monòleg de Mouawad en el qual trobem quasi un resum de tota la sèrie de La sang de les promeses. Un text d’un altíssim voltatge. Un treball íntim amb l’Ernest i dirigit a quatre mans.

Quan un text t’arriba al cor d’aquesta manera, l’única cosa que podem fer és posar-nos a assajar i a construir alguna cosa per fer de pont cap als espectadors. Wajdi Mouawad afila les paraules i crea una teatralitat que et travessa com un ganivet. “Una onada immensa m’arreplega des del fons del meu interior, i m’arrossega, i em llença contra els esculls del meu dolor”. 

Un obús al cor és un monòleg d’un jove que en plena nit rep una trucada i fa un viatge en autobús cap a l’hospital on agonitza la seva mare. Fa fred, molt fred. Neva. Ell lluita contra si mateix, contra el fred, la neu i el vent, per entendre el que sent. I tota la vida passa pel seu davant. Wajdi Mouawad centrifuga tot el seu teatre, les frases, els personatges, els temes, el dolor, l’humor, la pena i la tristesa, en 15 planes de poesia meravellosa.

Des de La Perla 29 tornem a apropar-nos al seu teatre, i hi descobrim de nou la màgia del monòleg, l’actor que sol, davant el públic explica amb el seu art una bona història. I hi desplega els sentiments; els patiments i les alegries. Ell sol, sense res més que el seu cos, la paraula, i el teatre.

Ernest Villegas, Ferran Utzet i Oriol Broggi

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimarts
15
nov. 2016
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Diumenge
18
des. 2016
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat