Al nostre gust

Creació i direcció d'oriol broggi

Data
Del dt. 10.11.15 al dg. 27.12.15
Durada
1h 50min

"Tot el món és igual que un teatre, homes i dones són comediants"

Al vostre gust, W. Shakespeare

Sinopsi

A les víctimes de l’esperança i de l’optimisme. A la nit, a vegades sospitem com comença tot però ningú no sap com acabarà. Amb el teatre, amb la ficció, passa el mateix… Un home discuteix amb un client. Què vol oferir-li? Només allò que desitja. La nit com la ficció empara espais i personatges que semblen sorgits del no-res, i de mica en mica l’escenari s’omple d’actors que són personatges i de personatges que són actors. Les paraules ens arrosseguen i ens porten molt més lluny del que podríem imaginar, a un espai nou, a una història nova, on l’art i la vida es citen i el resultat sempre és sorprenent.

Fitxa artística

Dramatúrgia
Marc Artigau i Oriol Broggi
Direcció
Oriol Broggi

Amb
Laura Aubert
Jordi Figueras
Toni Gomila
Montse Vellvehí
Ramon Vila
Ernest Villegas
– del 12 al 27 de desembre substituit per Oriol Broggi degut a una lesió de l’actor

Espai i il·luminació
Oriol Broggi
So
Damien Bazin
Vestuari
Berta Riera
Ajudant de direcció
Marc Artigau

Una producció de La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció

Aquesta obra que veureu està feta de retalls. La nostra única idea ha estat ajuntarlos i buscar la manera que actors i públic puguin fer junts un viatge. I que, durant aquest recorregut, sigui possible apreciar les piruetes dels personatges, i les puguem seguir, amb plaer: com els actors salten de personatge, veure les gotes de la seva suor...! I relaxar-nos i assaborir el seu vell ofici. Hauríem agafat tantes paraules de tants autors, i les hauríem fet nostres... perquè els poetes tenen la virtut de dir sempre veritats ocultes. Fixeu-vos en aquestes:

“Yo no hablo esta noche como autor ni como poeta, ni como estudiante sencillo del rico panorama de la vida del hombre, sino como ardiente apasionado del teatro y de su acción social. El teatro es uno de los más expresivos y útiles instrumentos para la educación de un país y el barómetro que marca su grandeza o su descenso. Un teatro sensible y bien orientado en todas sus ramas, desde la tragedia al vodevil, puede cambiar en pocos años la sensibilidad de un pueblo; y un teatro destrozado, donde las pezuñas sustituyen a las alas, puede achabacanar a una nación entera. El teatro es una escuela de llanto y de risa y una tribuna libre donde los hombres pueden poner en evidencia morales viejas o equivocadas y explicar con ejemplos vivos normas eternas del corazón y el sentimiento del hombre”.
Federico García Lorca

Em falta explicar també que el títol surt d’una obra de Shakespeare, Al vostre gust, que és la que en un principi ens havíem de posar a assajar amb aquest grup d’actors; i el subtítol, “a les víctimes de l’esperança i l’optimisme”, és de Don José Perez del Rio (o el Sr.Pep).

Ha estat per mi un plaer treballar amb els actors i per a vosaltres. El gran equip de La Perla ens permet treballar en llibertat, i arribar fins on hem arribat. Potser ens haurem equivocat, però ho hem fet contents i amb rigor. Bona funció, i que vagi de gust.

Oriol Broggi

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimarts
10
nov. 2015
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Diumenge
27
des. 2015
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat