26.04.2022

La Perla 29, nominada a cinc Premis Max de teatre!


Canto jo i la muntanya balla no para de donar-nos alegries. Després dels vuit Premis Butaca que va guanyar el passat novembre, ara ens toca somiar que les cinc candidatures dels XXV Premis Max també es faran realitat. I això, per a nosaltres, és un orgull.

Aquesta producció de La Perla 29, basada en la novel·la d’èxit d’Irene Solà i adaptada per Clàudia Cedó, està nominada a Millor muntatge, Millor direcció (per a Guillem Albà i Joan Arqué), Millor Espai (per a Alfred Cases i Laura “Closca”), Millor Il·luminació (per a Sylvia Kuchinow) i Millor Música (per a Judit Neddermann). Cinc nominacions que resumeixen una feina en equip que va començar el 18 de novembre de 2020, amb la primera lectura, i va acabar el 2 de maig de 2021, amb l’última funció. Un camí de sis mesos al llarg del qual la història imaginada per l’Irene va anar cobrant vida.

Quan el Guillem Albà i el Joan Arqué ens van fer la proposta, no sabíem que la història d’en Domènec, i la muntanya, i els cabirols, i les dones d’aigua seria un dels nostres majors èxits. L’obra es va estrenar el 17 de febrer de 2021 i va patir tots els entrebancs possibles: confinament comarcal i municipal, restricció d’aforament, toc de queda… No obstant això, les entrades es van esgotar gairebé des del principi i l’obra es va poder mantenir durant deu setmanes en cartell. En total, es van fer 66 funcions.

Aquest 2022, un cop superada (esperem) la pandèmia, tornarem a veure els personatges damunt l’escenari. El 4 de juliol reestrenarem Canto jo i la muntanya balla i qui sap, potser aleshores, ja haurem celebrat uns quants premis més.

 

Continguts relacionatsVeure'n més