22.03.2022

Una setmana a París

El Théâtre National La Colline és gran, molt gran, com correspon a un teatre nacional. L’equip ens rep amb les mans obertes i ens fa la ruta per les instal·lacions. Durant unes bones cinc setmanes, aquest espai serà casa nostra, el nostre escenari, la nostra platea, els nostres camerinos.

Als matins, el Cesc, el Juan, el Damien, el Pep i el Francesc es dediquen a muntar la part tècnica junt amb els equips de La Colline. A la tarda, els assajos són intensos, fins les onze de la nit. Cal tenir-ho tot a punt per l’estrena del dimecres 16. La Montse entrena amb els cavalls, l’Spartacus i el Moreno, per familiaritzar-s’hi; el Joan, el Marià, el Blai i el Marc practiquen les peces musicals; els intèrprets trepitgen la sorra, agafen les dimensions del nous escenari, més fondo i ample que el del Teatre La Biblioteca.

El diumenge 13 fem un passi. És la primera vegada que representem l’obra tota sencera a La Colline, sense interrupcions. Tot encaixa. Tenim bones sensacions, tot i que encara s’han d’ajustar algunes cosetes. El proper serà el dia 15, l’últim assaig.

Dilluns toca descansar, toca trepitjar París, que ens rep ben assolellat. Fem una travessia en bateau mouche, envoltats de turistes que se sumen a la nostra festa, a la música del Joan Garriga i a la nostra alegria. Ens acostem a la Torre Eiffel i practiquem el ball de l’inici. Se’ns hi suma un espontani, que balla amb nosaltres a ritme de Benny Goodman.

L’endemà, 15 de març, tornen els nervis. Últims retocs a l’escenografia, al vestuari, últims assajos. L’Spartacus passeja per la sorra amb la seva geneta. L’espai s’il·lumina de colors mentre fan les proves d’il·luminació. Un equip de l’Estudi Carmel ho grava tot des de tots els angles: aquesta experiència quedarà en el nostre record, i també en una peça documental que estan elaborant. Part de l’equip dinem al restaurant de La Colline, un espai anomenat La Gamelle des cheffes, que l’Asha i l’Amina porten amb cura i calidesa.

Són les set de la tarda. L’Enrico, la Clara, el Guillem, la Laura, el Xavi, la Màrcia, la Montse i el Blai escolten atents les últimes indicacions de l’Oriol. En una estona s’apagaran els llums i començarà l’últim assaig. Demà serà el gran dia.

Continguts relacionatsVeure'n més