Categories Vida Perla

18.06.2021

L’equip de La Perla 29 fem un curs de gènere

L’equip de la Perla 29 hem estat realitzant un curs de gènere conduït i conceptualitzat per la Mireia Colomer, formada amb Estudis de Gènere a Londres, durant aquests últims mesos. Han estat 7 sessions de teoria i pràctica que ens han permès aprendre, avançar i pensar en tot allò que envolta al gènere i de quina manera ho podem aplicar tan professional com personalment.

La Mireia ens hi ha conduït per la història utilitzant el gènere com a marc conceptual per a entendre millor el nostre present, ens ha presentat la terminologia bàsica per ajudar-nos a comunicar d’una manera més precisa i ens hi ha introduït diferents conceptes per ajudar-nos a comprendre la complexitat de les relacions de poder que vertebren la nostra societat. Així, hem avançat, entenent la importància i l’impacte del llenguatge i el discurs en la nostra feina i en les nostres creacions.

Hem llegit articles que ens han fet debatre com a grup sobre les nostres necessitats i voluntats com a persones que formen, juntes, l’equip de La Perla. També vam poder tenir a la Maritza Sore (periodista i investigadora en estudis de gènere i fundadora de Colectiva Katari) parlant-nos sobre l’artivisme, i sobre les diferents possibilitats de fer art i activisme alhora.

Per últim, vam poder treballar de manera pràctica amb la Jana Vallvé (artista visual, directora, músic, il·lustradora i en formació d’art terapeuta). Amb ella vam desenvolupar la part més creativa al voltant dels rols de gènere i la cohesió com a equip i les relacions entre nosaltres.

Amb tot, creiem que aquesta experiència ens ha enriquit i ens ha ofert un espai per conèixe’ns millor individual i col·lectivament, i sentim que sortim com un equip reforçat, més capaç de contribuir de manera modesta a la millora de la nostra comunitat i conscient de la importància de mantenir una mirada oberta i que aquesta miri, sempre, més enllà.

Continguts relacionatsVeure'n més