Hamlet

DE WILLIAM SHAKESPEARE, DIRECCIÓ D'ORIOL BROGGI

Data
Del dl. 08.06.09 al dt. 21.07.09
Durada
2h 45min
Sinopsi

Aquesta és una història de venjances i dolors. Hamlet, fill del recentment mort rei de Dinamarca, descobreix, per l’aparició del fantasma del seu pare, que aquest ha mort de manera terrible. El seu propi germà, Claudi, l’ha enverinat. El príncep comença a dubtar de tot en aquest moment. Qui diu la veritat? És real l’aparició? A qui ha de creure? A partir de certs successos i comportaments dels qui l’envolten, Hamlet es convenç de la tragèdia que realment amaga la mort del seu pare.

Una lluita pel poder organitzada per Claudi que ha estat capaç de matar al seu propi germà i casar-se amb la dona d’aquest, la reina Gertrudis. Hamlet fill comença a comportar-se de manera incomprensible per a la resta de gent que l’envolta. Tothom el pren per boig i realment ell viu en aquesta confusió fins al límit. A palau s’aniran creuant les històries de la pitjor manera possible, fins acabar desencadenant un seguit de morts innecessàries (com la de Poloni) però que, finalment, seran la única manera de treure a la llum la veritat sobre la mort del rei.

Pel camí, el pobre príncep es trobarà sol i perdrà la seva estimada Ofèlia, la seva enganyada mare Gertrudis i també els seus amics de l’ànima.

Fitxa artística

De
William Shakespeare
Traducció
Joan Sellent
Direcció
Oriol Broggi

Amb
Julio Manrique
Carme Pla
Carles Martínez
Marc Rodríguez
Aida de la Cruz
Ramon Vila
Jordi Rico

Col·laboració en la dramatúrgia
Marc Rosich
Il·luminació
Albert Faura
Vestuari
La Perla 29
Ajudant de direcció
Pau Carrió
Fotògraf
Bito Cels
Projeccions
Guillem Gelabert i Jordi Llorens Musoles_GATARO
Mestre d’armes
Isaac Morera
Premsa i promoció
Anna Madueño

Una producció de La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
Apunts de direcció

Ara volem fer un Hamlet!

El viatge que La Perla 29 ha fet dins del món teatral del nostre país ha estat en certa manera poc convencional. En tot cas, així ens agrada pensar-lo. Des del nostre racó hem pogut anar creixent tranquil·lament, en equip i amb convicció. Hem fet allò que hem volgut, posant-nos d’acord amb un públic creixent i fidel i mantenint viu l’etern conflicte entre la realitat i allò que s’anomena “sistema teatral”. Un sistema teatral que estimem, perquè és el nostre, però que també volem millorar. Durant aquests primers vuit anys de vida, La Perla 29 ha anat construint un sòlid equip de treball i un espai físic que ha sabut, creiem, generar un espai cultural dins aquest sistema del qual parlem: un espai singular en l’imaginari col·lectiu.

Des de la nostra llibertat hem agafat els textos que més ens han agradat, i sense complexos hem fet allò que en ha vingut de gust. Hem usat els elements que hem pensat convenients en cada moment per a dir exactament allò que volíem. I estem contents, perquè durant els darrers anys hem tingut la sort de conèixer de prop El Misàntrop, L’oncle Vània, Antígona, .... i també el Rei Lear de Shakespeare. I en Sakespeare hem trobat la llibertat. La llibertat total, dins la “mesura” extraordinària dels seus versos, i les situacions que planteja.

Ara. Avui. Creiem, ens atrevim a pensar, que podem fer un Hamlet! Fa por i sobretot fa respecte, però al mateix temps, ens fa una il·lusió boja. És la sensació de tornar a començar; de mirar-ho tot de nou i veure-ho diferent. Creiem que si esperem massa ja no serem prou joves per atrevirnos, com ens ha passat amb el Lear o el Vània.... i al mateix temps, comencem a tenir una edat que ens permet sentir-nos capacitats i amb ganes de jugar amb Hamlet.

Per a nosaltres és ara el moment. Estem a punt per a la batalla. I, llavors recordem a Papasseit: "Cada ferida, la sang d’un poema." El poeta hauria estat amic de Shakespeare i de Hamlet, de ben segur. Res no és mesquí, ni cap hora és isarda! I és que el teatre no pot ser una cosa isarda, vetllada per gent poc generosa, torsimanys de l’alta cultura, salvatges o esquerps. El teatre s’ha de fer amb ganes, i no podem perdre de vista que són els personatges els qui dubten i no els actors. Els actors ballen, canten, reciten, ploren, beuen cervesa i fan una festa davant dels espectadors. Es mostren contents perquè se senten lliures gràcies a Shakespeare. I és així com ens sentim, més lliures, més homes, i tot ens sembla possible, i meravellós; i quan no ho és, ho és per un moment, perquè: "cada ferida és la sang d’un poema, d’una nova escena, d’un nou impuls."

Oriol Broggi

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dilluns
08
jun. 2009
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Dimarts
21
jul. 2009
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat