Festival Encalma

Data
Del dj. 01.12.22 al dv. 13.01.23

Primera edició del Festival Encalma: un cicle de concerts íntims al Teatre La Biblioteca, un espai idíl·lic al centre de Barcelona. Quan l’Alguer Miquel i l’Àlex Torrens ens van venir a proposar el festival, la seva empenta ens va ressonar immediatament i vam tenir clar que ho faríem possible.

Sinopsi

L’Encalma és un festival amb caliu on passen coses úniques i especials. Un viatge a l’interior de l’ànima d’universos musicals consolidats i de propostes emergents, amb l’esperit de qui es reuneix al voltant del foc en un refugi de calma per aquest hivern. Volem deixar-nos emportar per les cançons, el relat, els paisatges sonors i les emocions.

Fitxa artística

JO JET I MARIA RIBOT

Dijous 1 de desembre a les 20.45h

Des dels seus inicis, Jo Jet i Maria Ribot ha desencadenat la seva pròpia rebel·lió en un garbuix musical fet de delicadeses i notable intensitat emocional. Amb la poesia com a eix principal del seu tarannà lletrístic, la formació ha irromput en l’imaginari sensible de tot oient des del seu primer llegat, Viatges i flors (autoeditat, 2014), fins al darrer, Sant Llorenç, (U98, 2020).

Entremig, completen una discografia vital amb títols com Lliure o descansar (autoeditat, 2016), en el qual els artistes van comptar amb la producció de Jordi Casadesús i Mau Boada, així com el suport de l’equip del Konvent, que s’ha mantingut en les obres posteriors com Mantra (autoeditat, 2018). Enguany, els del Bages tornen, renoven aires i esculpeixen un disc deslliurat de certeses, tot entrant en un terreny del tot insospitat.

Amb Sr. Chen a la producció i l’equip creatiu de guàrdia de JJMR, format per Ignasi Ávila, Elisabet Mateu, Queralt Guinart i Berni Puig, entre altres, la formació encamina aquesta vegada cap a una direcció desconeguda, independent, directa, un pèl més urbana i ambiguament trivial.

SAN PAOLO DI GALATINA

Dijous 15 de desembre a les 20h

Amb Raül Refree i Maria Mazzota

La història d’Europa està plena de rituals de coreomania: moments en els quals els pobles es convocaven per fer catarsis col·lectives. “San Paolo di Galatina” és una invitació a viure junts un ritual de catarsi col·lectiva. Raül Refree proposa una relectura de la música tradicional de la Puglia: tant del seu vessant més religiós com del ritual pagà de la taranta. Amb veu de Maria Mazzota, San Paolo di Galatina, és un concert que a partir de la relectura de la tradició musical fa un recorregut pels referents literaris de catarsi col·lectiva per col·locar-nos, com a espectadors, al centre de l’experiència catàrtica.

Raül Refree – orgue, guitarra i sintetitzador

Maria Mazzota – veu i tamburino

ÀLEX SERRA & TOTIDUB

Dijous 22 de desembre a les 20.45h

Alex Serra és un músic de Soul Dub barceloní. El seu àlbum debut ‘In the Real World’ (Mundo Zurdo 2019) brolla d’un inspirador viatge iniciàtic de quatre anys per Llatinoamèrica i Sud-àfrica, on connecta amb músics de diferents arrels musicals que impregnen la seva música d’una energia singular i regeneradora. Juntament amb Toti

Arimany (Totidub), presenta un concert que respira una intimitat pròpia d’un ritual o cerimònia. Els sons i l’ambientació de natura transportaran l’oient a un espai on es pot relaxar i deixar volar la imaginació.

MARIALLUÏSA + FOSS

Divendres 23 de desembre a les 20.45h

Viure amb intensitat cada moment, però sense sucumbir al ritme frenètic del món. Aquest és el full de ruta que guia els Marialluïsa al seu nou disc “La vida és curta però ampla”. Un deliciós tractat de pop sensual que et farà enlairar amb els cinc sentits. Abans del quartet igualadí, el duet “Foss” (cascada en islandès) presentarà el seu disc de debut, indie-folk tranquil amb matissos electrònics que dibuixen un univers musical delicat i, alhora, salvatge.

SANDRA MONFORT I SELMA BRUNA

Divendres 13 de gener a les 20.45h

Encalma presenta un diàleg musical entre Sandra Monfort i Selma Bruna, membres del grup Marala, on interpretaran temes dels seus treballs en solitari “Niño Reptil Ángel” i “Dorsal”, respectivament.

Galeria imatges secundària (slide)
CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dijous
01
des. 2022
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Dissabte
03
des. 2022
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Dijous
15
des. 2022
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Dijous
22
des. 2022
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Divendres
23
des. 2022
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat