El rei Lear

Data
Del ds. 18.04.09 al dv. 15.05.09
Sinopsi

L’ancià rei Lear decideix dividir el seu regne entre les seves tres filles guiant-se per l’amor que té a cadascuna. Comet l’error de donar-lo a les seves dues filles grans, les aduladores Goneril i Regan, ja que Cordèlia es nega a entrar en competència amb les seves germanes i l’envien a l’exili. Goneril i Regan deixen aviat al descobert el seu caràcter cruel en negar recer al seu pare. Lear s’endinsa en una tempesta en companyia dels seus pocs fidels. El dolor el fa embogir, però l’ajuda del Comte de Gloster li salva la vida. Mentrestant, Goneril i Regan es disputen l’amor d’Edmund, fill bastard de Gloster, i Cordèlia torna del seu obligat exili amb l’exèrcit francès disposat a combatre les usurpadores. El joc de traïcions i rivalitats desemboca en un últim acte situat a Dover, on les tres germanes i Lear liquidaran els seus deutes pendents.

Fitxa artística

De
William Shakespeare
Traducció
Joan Sellent
Direcció
Oriol Broggi

Amb
Joan Anguera
Paula Blanco
Màrcia Cisteró
Babou Cham
Oriol Guinart
Pep Jové
Carles Martínez
Òscar Muñoz
Mercè Pons
Xavier Ripoll
Xavier Ruano
Enric Serra
Marc Serra
Xavier Serrano
Ramon Vila

Col·laboració de treball amb el text
Jeroni Rubió
Col·laboració especial a la direcció
Pau Miró
Espai
Oriol Broggi i Paula Bosch
Il·luminació
Pep Barcons
Vestuari
Roser Vallvé i Paula Bosch
Confecció de vestuari
Roser Vallvé, Marien García, Catalina Fernández i Roser Fàbregas
Tècnic
Guillem Gelabert
Regidors
Marc Serra i Blanca Arderiu
Sastressa
Berta Riera
Fotografia
Bito Cels
Projeccions de vídeo
Alfonso Ferri i Marçal Font
Mestre d’armes
Isaac Morera
Disseny de corona
Carolina Martínez
Premsa i promoció
A Portada
Producció executiva
Míriam Alagarda i Blanca Arderiu
Direcció de producció
Bet Orfila

Una cooproducció de La Perla 29 i El Festival Grec 2008

Galeria imatges secundària (slide)
Apunts de direcció

Aquesta és una obra gran, brutal. Els personatges, tots, són meravellosos. La història és com veureu o sabeu, preciosa.

És una gran illusió poder tornar a portar a Barcelona, a la Biblioteca, aquest muntatge, que al llarg dels darrers mesos ha anat visitant algunes ciutats i pobles de Catalunya, fent una gira amb una vintena d’actuacions.

L’ancià rei Lear decideix dividir el seu regne entre les seves tres filles guiant-se per l’amor que demostra cadascuna. Comet l’error, però, de dividir les terres entre les seves dues filles grans, les aduladores Goneril i Regan. La més petita, Cordèlia es nega a entrar en el joc humiliant del seu pare amb les seves germanes, i és enviada a l'exili, desterrada. Goneril i Regan deixen aviat al descobert el seu caràcter cruel i neguen recer al seu pare. Lear s’endinsa en una tempesta (real i mental) en companyia dels seus pocs fidels. El dolor el fa embogir. Mentrestant, Goneril i Regan es disputen l’amor d’Edmund i al mateix temps, el poder del regne. Cordèlia torna del seu imposat exili amb l’exèrcit francès disposada a combatre, amb l’ajuda de Kent, contra les seves germanes usurpadores. El joc de traïcions i rivalitats inicia un combat ferotge amb la tristesa, la solitud, la vellesa i la mort, molt propera en el darrer acte.

El Rei Lear és potser l’obra més difícil i més complexa de Shakespeare i s’ha lligat sempre a la maduresa i a la gent “gran”. Però a nosaltres, una companyia prou jove, això no ens fa por perquè concebim el teatre com una festa. Una celebració que ens uneix amb el nostre públic i amb els nostres autors. Voldria que el nostre Lear fos això: una festa. Una festa per als sentits i les emocions; alguna cosa important per al nostre teatre i la nostra vida. I quan dic nostra vull dir, evidentment, vostra. Finalment, donar-vos de nou les gràcies, per la vostra - difícil i preciosa - atenció.

Oriol Broggi

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dissabte
18
abr. 2009
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Divendres
15
mai. 2009
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat