Birnam

De Víctor Sunyol

Data
Del dc. 29.09.21 al dg. 24.10.21
Durada
1h

Aquest espectacle arriba a La Perla 29 gràcies a la perícia, la insistència i l’entusiasme d’en Lluís Soler. Va fer una primera aproximació a aquest text durant el festival Shakespeare de 2015, i amb el temps i la complicitat del Víctor Sunyol, el Joan Roura i tot l’equip, ha liderat el retorn de Birnam sobre l’escenari: un retrat de l’actor abans de sortir a escena i la visió del món que Shakespeare ens presenta a través de les seves obres.

Sinopsi

A Birnam, un actor, ja gran, és al camerino preparant-se per representar el Rei Duncan a Macbeth, quan li comencen a aparèixer dubtes. Preguntes sobre el valor de la paraula i la naturalesa del llenguatge, sobre el teatre i la seva funció, sobre el seu moment com a actor i el seu passat, sobre la vellesa… Li revenen els seus fantasmes, dubta de tot, el seu món entra en crisi. Amb aquestes disquisicions va establint un soliloqui teixit amb cites, referències i comentaris a Shakespeare i a les seves obres, així com a alguns dels dramaturgs i escriptors que estima (Beckett, Sarah Kane, Borchert, Tarkovski…). Aquestes reflexions fan que es replantegi la conveniència de sortir o no a escena mentre s’acosta l’hora i la veu del regidor, com un Cronos implacable, va anunciant l’arribada del moment de la decisió.

Fitxa artística

De 
Víctor Sunyol
Direcció 
Joan Roura
Adaptació 
Lluís Soler i Auladell

Amb
Lluís Soler i Auladell

Il·luminació Pep Barcons

UNA PRODUCCIÓ DE © LA PERLA 29

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció
 

Estimades espectadores, espectadors estimats; unes paraules senzilles, sinceres i directes des del cor.

Això de fer d’actor, entre nosaltres, arriba un moment, que es fa cansat. Són molts anys d’escenari, de viatges amunt i avall, d’entrevistes, de canvis de vestuari, de maquillar-se de tots colors per provar d’enganyar-vos fent veure que soc un altre...

N’estic fart. Fart de Shakespeare, de Molière, de Guimerà, de Beckett, d’Aristòfanes, de tots plegats. Paraules, paraules, paraules. Crec que ha arribat el moment d’anar- me’n vora mar i escoltar el soroll de les onades. Crec que ha arribat el moment de dir “prou”. De parar d’una vegada per totes.

Potser demà me’n penediré, no ho sé. Però avui, sé del cert que no puc tirar endavant. Repetir i repetir paraules d’altres a l’escenari i fer veure que soc allò que no soc. Tot i ser sempre jo mateix.

Us estimo. Ens ho hem passat molt bé plegats. Sí, ens ho hem passat molt bé al teatre. I això està bé. Però un dia o altre s’havia d’acabar. Com tot a la vida.

Sempre més amb vosaltres i que la vida ens depari a totes i tots noves aventures per poder viure-la a cor què vols.

Amb amor i humor.

Lluís Soler i Auladell

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimecres
29
set. 2021
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Diumenge
24
oct. 2021
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat