Birnam

De Víctor Sunyol, Direcció de Joan Roura

Data
Del dc. 29.09.21 al dg. 24.10.21
Durada
1h

Aquest espectacle arriba a La Perla 29 gràcies a la perícia, la insistència i l’entusiasme d’en Lluís Soler. Va fer una primera aproximació a aquest text durant el festival Shakespeare de 2015, i amb el temps i la complicitat del Víctor Sunyol, el Joan Roura i tot l’equip, ha liderat el retorn de Birnam sobre l’escenari: un retrat de l’actor abans de sortir a escena i la visió del món que Shakespeare ens presenta a través de les seves obres.

Sinopsi

A Birnam, un actor, ja gran, és al camerino preparant-se per representar el Rei Duncan a Macbeth, quan li comencen a aparèixer dubtes. Preguntes sobre el valor de la paraula i la naturalesa del llenguatge, sobre el teatre i la seva funció, sobre el seu moment com a actor i el seu passat, sobre la vellesa… Li revenen els seus fantasmes, dubta de tot, el seu món entra en crisi. Amb aquestes disquisicions va establint un soliloqui teixit amb cites, referències i comentaris a Shakespeare i a les seves obres, així com a alguns dels dramaturgs i escriptors que estima (Beckett, Sarah Kane, Borchert, Tarkovski…). Aquestes reflexions fan que es replantegi la conveniència de sortir o no a escena mentre s’acosta l’hora i la veu del regidor, com un Cronos implacable, va anunciant l’arribada del moment de la decisió.

Fitxa artística

De 
Víctor Sunyol
Direcció 
Joan Roura
Adaptació 
Lluís Soler i Auladell

Amb
Lluís Soler i Auladell

Il·luminació
Pep Barcons
Vestuari
Montse Alacuart
Espai escènic
Joan Roura
Regidor
Marc Serra
Tècnic funcions
Emili Vallejo
Atenció al públic
Marta Cros i Núria Ubiergo
Fotografia
David Ruano
Disseny cartell
Pau Masaló

Agraïments Toni i la Carme del Teatret d’Esparreguera i al CorCia Teatre
Una producció de La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció

Una hora abans de sortir a l’escenari per representar, un altre cop, el rei Duncan a Mac… perdó, l’innombrable. Un cop més s’inicia el ritus del qui ha de sortir a escena. Un cop més i de forma pràcticament mecànica, s’observa al mirall. Aquell mirall revelador.

Aquest cop, però, li apareixen, potser més que mai, els dubtes. Tots aquells dubtes que hi han sigut sempre, però aquesta vegada li tornen acompanyats del tots els seus fantasmes i fan que es replantegi sortir a l’escenari.

Són molts anys de deixar anar paraules, paraules, paraules i ara creu que, potser, ha arribat el moment de plegar, de dir prou… de callar.

Birnam és un acte de voyeurisme. És mirar pel forat del pany d’un camerino i veure la soledat i fragilitat d’un veterà actor, desorientat i reflexiu abans de la funció.

Els pensaments li venen de cop i fugen precipitats a través de la boca, un darrere l’altre, els vomita d’una forma impulsiva i inconscient mentre el temps avança implacable cap al moment en què tornarà a sortir allà fora, a l’escenari. O no!

Joan Roura

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimecres
29
set. 2021
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Diumenge
24
oct. 2021
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat