El poema de Guilgamesh, rei d’Uruk

Direcció d'Oriol Broggi

Lloc
Teatre Grec
Data
Del dl. 02.07.18 al dc. 04.07.18
Durada
1h 55min
Sinopsi

Entre el Tigris i l'Eufrates, en aquell punt on va aparèixer la civilització occidental i que és, a la vegada, la porta d'orient, va néixer una de les històries més antigues del món, l'epopeia sumèria que recrea les vivències, cap al 2700 abans de Crist, de Guilgamesh, rei de la ciutat d'Uruk.Entre les tauletes de fang que van aparèixer a les restes de l'antiga Nínive i altres zones de l'Orient Pròxim hi havia fragments d'una obra, El poema de Guilgamesh, que conté algunes de les històries més populars del món occidental, entre les quals el cèlebre episodi del diluvi universal. És la història d'un home que va voler desafiar la mort i va somiar amb la immortalitat. Però aquesta història d'amistat i de descens als inferns que ha passat per tantes mans, que té tantes versions i que ha estat explicada per tantes boques i en tantes llengües diferents no té una única versió veritable, sinó moltes. D'aquí que, avui, es pugui narrar la història amb una certa llibertat, com fa Oriol Broggi, director artístic de La Perla 29, en un muntatge de gran format que promet transportar l'escenari del Teatre Grec als primers moments de la nostra civilització.

Un terra de sorra, una il·luminació lateral, dansa i moviment, unes guitarres que ens recorden que, de fet, som a la riba del mar Mediterrani... Són elements que La Perla 29 ha fet servir sovint en els seus muntatges i que, en aquesta ocasió, també formaran part de la funció, durant la qual es potenciarà l'aspecte tel·lúric que ja té de per si l'escenari de Montjuïc. Diran el text, una recitació sòbria i tranquil·la ideal per ser escoltada sota un cel estelat, un repartiment excepcional d'actors i actrius disposats a oferir-nos una altra versió de la història, tan tranquil·la com plena de misteri.

Posats a explicar històries... expliquem-ne una de les més antigues del món.

Fitxa artística

Direcció i espai
Oriol Broggi
Versió
Jeroni Rubió Rodon
Coreografia
Marina Mascarell

Amb
Màrcia Cisteró
Toni Gomila
Sergi Torrecilla
David Vert
Ernest Villegas 
arta Marco
Clara Segura
Lluís Soler
Ramon Vila

I la participació especial d’un cor d’actors i actrius afins a La Perla 29
Carles Algué, Marc Artigau, Gina Barbeta, Anna Castells, Babou Cham, Clara de Ramon, Jordi Figueras, Lídia Figueras, Joan Garriga, Marissa Josa, Anna Juncadella, Dani Klamburg, Oscar Muñoz, Marc Rius, Pau Roca, Marià Roch, Xavi Ruano, Enric Serra, Marc Serra, Montse Vellvehí i un cavall

Interpretació musical 
Yannis Papaioannou
Vestuari 
Daphna Munz
Il·luminació 
Quico Guitérrez (A.A.I.)
Vídeo 
Francesc Isern
So 
Damien Bazin
Assaig cant coral 
Pablo Puche
Ajudantia d’escenografia 
Josep Iglesias
Ajudantia de direcció 
Carles Algué
Confecció del vestuari 
Època Barcelona
Construcció de l’escenografia
Taller d’escenografia Castells
Dibuix del cartell 
Clara de Ramon

Agraïments Xavier Valls, Agnès García, Adelina Millet i Lluís Feliu
Una coproducció del Festival Grec 2018 i La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dilluns
02
jul. 2018
Teatre Grec  Finalitzat
Finalitzat
Dimecres
04
jul. 2018
Teatre Grec  Finalitzat
Finalitzat