Això ja ho he viscut

De J.B Priestley, Direcció de Sergi Belbel

Data
Del dc. 12.06.19 al dv. 26.07.19
Durada
2h 45minuts (entreacte inclòs)
Sinopsi

En una pensió rural dels prats de North York, al nord d’Anglaterra, tres individus, el matrimoni Ormund i el professor Farrant, es veuen induïts sense voler-ho a una confrontació fosca i molt estranya. Tots tres tenen la sensació que allò ja ho han viscut alguna vegada, però cap d’ells ensuma que la tragèdia s’aproxima. El doctor Görlter, un físic alemany, estrafolari i misteriós, mirarà d’impedir el desastre.

Aquest text forma part de la Trilogia del temps que va escriure Pristley, una exploració de la naturalesa del temps a través de l’experiència del dejá-vu, en aquesta ocasió.

Fitxa artística

De
J.B Priestley
Direcció
Sergi Belbel
Traducció
Martí Gallén

Amb
Míriam Alamany
Jordi Banacolocha
Sílvia Bel
Roc Esquius
Carles Martínez
Lluís Soler

Escenografia 
Max Glaenzel
So 
Jordi Bonet
Llums 
Kiku Planas
Vestuari 
Nina Pawlowsky
Ajudant de direcció 
Antonio Calvo

Una producció de La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció

I Have Been There Before és la tercera de les obres de J.B. Priestley que componen les anomenades Time Plays, juntament amb Dangerous corner i la reconeguda Time and The Conways. En aquestes tres obres dramàtiques, el dramaturg anglès explora de manera magistral les paradoxes i les teories de John William Dunne sobre el temps no lineal, els records del futur i els somnis premonitoris. Això ja ho he viscut, escrita el 1937, i com el seu mateix títol suggereix, tracta una de les sensacions més estranyes i enigmàtiques que ens puguin passar a les nostres vides -i a qui no li ha passat mai?: L’anomenat déja Vu, la sensació d’haver viscut anteriorment una situació absolutament desconeguda per a nosaltres fins aquell moment. Una sensació que fa trontollar la temporalitat lineal, “cronològica”, dels fets que vivim, que ens pertorba perquè posa en dubte l’objectivitat i la lògica “passat-present-futur”, i que, tot i les explicacions científiques del fenomen, pot causar-nos angoixa i inseguretat.

A l’obra de J.B. Priestley, sis personatges en un entorn rural, un petit hotel idíl·lic lluny del brogit de la ciutat, es troben de cop immersos en un trasbals inesperat quan un hoste, un home estranger amb un aspecte excèntric, els adverteix que aquell serà l’escenari d’una horrible desgràcia en un futur immediat perquè ell ja ho ha viscut. A partir d’aquí, s’encadenaran els fets en una espiral que es balanceja constantment entre la realitat i el somni, el present i el futur anunciat, la ciència i la malastrugança, i finalment, entre l’acceptació de la desgràcia i les ànsies desesperades dels personatges per canviar el seu futur.

Sergi Belbel

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimecres
12
jun. 2019
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Divendres
26
jul. 2019
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat