22.11.2021

Hamlet Aribau, un teatre dins un cinema

L’1 de desembre estrenem Hamlet Aribau, i li hem posat aquest nom perquè el muntatge té lloc al Cinema Aribau. Un cinema construït el 1962, que conserva tot l’esperit de l’època daurada del setè art, i que també forma part del mateix espectacle. Serà, doncs, una obra de teatre dins un cinema. Una fusió entre les dues arts. Un atreviment que hem pogut fer gràcies a la complicitat del Grup Balañá, en especial, de Maria José Balañá, qui des del principi es va entusiasmar amb la idea tant com nosaltres.

Per convertir la platea del cinema en l’escenari de la tragèdia de Shakespeare hem hagut de fer moltes coses. Hem hagut de treure butaques. Hem hagut de muntar un escenari damunt la platea. Hem hagut de crear, de zero, tres grades per encabir-hi al voltant de 350 cadires. I hem hagut d’adaptar-nos a la pantalla de cinema més gran que hi ha actualment a Catalunya, que ens ofereix unes possibilitats audiovisuals espectaculars.

Hem fet un Hamlet modern gestat en un entorn cinematogràfic, però més teatral que mai. Ha estat com obrir una finestra. Ens hem assegut davant d’un ventall de possibilitats que només fan que augmentar l’interès per una tragèdia que necessita ser explicada una vegada i una altra.

Aquestes imatges són només una petita mostra del que està passant al Cinema Aribau. Del que està sent Hamlet Aribau. Del que serà aquesta gran aventura. Ens hi acompanyeu?

 

 

Continguts relacionatsVeure'n més