16.11.2021

Hem guanyat 9 Premis Butaca!

En un any encara ple d’incerteses, amb una temporada que s’ha vist alterada per les restriccions i les aturades, podem dir que ens n’hem sortit prou bé: hem guanyat 9 Premis Butaca de la seva XXVII edició, tots als que aspirava Canto jo i la muntanya balla i un per la Filumena Marturano de la Clara Segura. No podem estar més contentes!

El muntatge dirigit per Guillem Albà i Joan Arqué es va endur els premis a la Millor direcció; el Millor muntatge; la Millor actriu de repartiment per a l’Anna Sahun; Millor espai sonor per al Joan Gorro; Millor disseny de llums per a la Sylvia Kuchinow; la Millor escenografia per les meravelloses titelles de l’Alfred Casas i la Laura Clos “Closca”; Millor composició musical per la Judit Neddermann; i Millor vestuari per la Nídia Tusal.

“A La Perla 29 ens agrada la idea de col·locar-nos a l’abisme davant la ficció”, dèiem en el text del programa de mà. I, realment, va ser tota una aventura donar vida a la preciosa novel·la de la Irene Solà, una idea que el Guillem i el Joan ens havien presentat amb gran entusiasme. I a nosaltres també ens va entusiasmar, perquè la història ressona dins de les geografies dels nostres records i de les nostres vivències, ja siguin les més presents com les més inconscients i amagades. Són uns records que venen de lluny, de més enllà de la nostra raó. Per això Canto jo i la muntanya balla ha emocionat tant.

Amb un equip tan magnífic com el que feien la Sylvia, el Joan, l’Alfred, la Laura i la Nídia estàvem convençudes que el resultat seria excel·lent. La música de la Judit era la perfecta banda sonora per les aventures del pagès poeta, i la resta de l’equip de La Perla 29 també hi hem posat, com sempre, tot el cor i tota la il·lusió per a que aquest projecte fos realitat. Per això, el premi al Millor muntatge ens dona tanta alegria.

I què dir de la Clara, la immensa Clara, que amb aquest premi ja acumula unes quantes butaques. La seva Filumena quedarà per sempre en la nostra memòria per la seva força, la seva valentia, el seu caràcter i, també, la seva generositat. Ha estat un privilegi tenir la Clara en aquest paper i tot un orgull que hagi guanyat el Butaca a la Millor actriu. Llàstima que l’Enrico no pogués celebrar el seu aniversari amb el Butaca al Millor actor!

Finalment, no volíem deixar perdre l’ocasió de donar les gràcies al públic. És el públic el que vota i és el públic qui omple les sales. A tots i totes, moltes gràcies per venir al teatre, per seguir gaudint de la cultura, per seguir apostant per les arts escèniques. Sense vosaltres, això no hauria estat possible!

Continguts relacionatsVeure'n més