Amor Fe Esperança

una petita dansa de mort

Lloc
Mercat de les flors
Data
Del dt. 28.06.05 al dg. 03.07.05
Durada
1h 30min

Quanta força té l’amor? En què tenim fe? És possible mantenir viva l’esperança?

Sinopsi

Elisabeth és una dona sense papers. Per obtenir un permís de treball necessita diners, però abans ha de pagar una multa perquè ha treballat sense el permís, una contradicció que la portarà a recórrer incansable tots els camins d’un sistema laboral, social i assistencial absurd. Contraposant la freda foscor del nacionalsocialisme a la calidesa colorista de la gent del carrer, Amor Fe Esperança és la mirada crítica i alhora tendra de von Horváth cap a un societat que col·loca els individus en situacions desesperades.

Fitxa artística

De
Ödön von Horváth
Traducció
Feliu Formosa
Direcció i dramatúrgia
Carlota Subirós

Amb
Muntsa Alcañiz
Jordi Banacolocha
Ernesto Collado
Jordi Collet
Àngels Poch
Maria Ribera
Xavier Ripoll
Clara Segura
Jordi Serrat
Melcior Casals
Ana Moya
Pablo Rosal

Escenografia
Estel Cristià i Max Glaenzel
Il·luminació
Mingo Albir
So
Pepe Bel
Vestuari
 M. Rafa Serra
Ajudant de direcció
Ferran Dordal Lalueza
Ajudants de construcció
 Adolfo Vila i Enric Masip
Ajudant de so
Marta Folch

Una producció de La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
Apunts de direcció
 

Quanta força té l’amor? En què tenim fe? És possible mantenir viva l’esperança?

Ödön von Horváth, un dels més grans dramaturgs dels convulsos anys 20 i 30 del segle XX, va escriure aquesta ‘peça popular’ a partir d’un fet de crònica real que li havia explicat un amic periodista. Un noia que ha marxat de casa i que vol ser independent es troba atrapada pels mecanismes socials que, amb la pretensió de controlar i regularitzar la feina i les relacions entre les persones, acaben per ofegar el seu destí. La sanitat, el mercat laboral, l’assistència social, el sistema judicial, l’aparell policial… Horváth ressegueix el periple d’Elizabeth, un cas extret de la vida de cada dia que acaba per convertir-se en una veritable ‘dansa de mort’.

Però malgrat tot, malgrat la fosca premonició que ronda Elizabeth i malgrat la mesquinesa de tots els que l’envolten, la mirada de Horváth manté sempre una estranya calidesa. Amb una personal mescla d’ironia, tendresa i humor negre, Horváth descriu amb nitidesa els somnis i les misèries de la gent del carrer, les classes treballadores i la petita burgesia. En una societat on el feixisme està quallant de manera soterrada, Horváth no salva els bons ni acusa els dolents, sinó que alerta sobre la maldat difosa en tots. Amor Fe Esperança havia de ser estrenada el 1933, però la victòria dels nazis a les eleccions va comportar la immediata prohibició de l’estrena. Avui l’obra, per bé i per mal, manté tota la seva vigència.

Aquesta peça està dedicada a totes les dones i els homes que cada dia se n’han de sortir sols, sense papers, en un món on se’ls vol fer creure que fan més nosa que servei. No sé si és possible creure encara en l’amor, en la fe, en l’esperança. Però sí en el coratge.

Carlota Subirós

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimarts
28
jun. 2005
Mercat de les flors  Finalitzat
Finalitzat
Diumenge
03
jul. 2005
Mercat de les flors  Finalitzat
Finalitzat