Els ulls de l’etern germà

De Stephan Zweig, Direcció d'Oriol Broggi

Lloc
Sala Beckett
Data
Del dj. 26.09.02 al dg. 06.10.02
Sinopsi

Virata és un guerrer famós, conegut amb el nom d’ “Espasa de Centelles”, que viu a les terres de Birgwaghenses del Rei Rajupta. Ell sol com a capità dels exercits reials aconsegueix la victòria en unes grans lluites interiors. El rei, agraït, li dóna la gran espasa reial i mig regne si el vol. Però Virata té el record gravat de la mirada penetrant i eterna del seu germà al qual ha mort sense saber-ho al camp de batalla. Virata decideix no tocar mai més les armes ni fer res que pugui restar tanta llibertat a un altre home: l’acció que un fa pot restar llibertat a algú altre, i mai no és prou justa.

El rei li dóna doncs el càrrec de Jutge del regne, i es converteix així amb el jutge més bo i just de tots els temps. Un dia, però, un pres li qüestiona la seva capacitat de decidir sobre la llibertat dels altres, i la seva mirada li torna a recordar que les seves accions per justes que voldrien ser no ho són mai del tot. Renuncia al càrrec, i poc a poc va renunciant a més coses de la seva vida, buscant la NO-ACCIÓ, viure sense fer res que pugui no ser just: viure sense fer res, sense desigs, sense accions, sense lligams.

Virata aconsegueix morir, oblidat de tothom després d’haver sigut el primer i més famós cavaller del seu regne, cuidant els gossos del rei, netejant els seus excrements i vivint i dormint.

Fitxa artística

De
Stephan Zweig
Traducció
Marissa Siguant
Direcció i espai
Oriol Broggi

Amb
Òscar Muñoz
Bruno Oro

Músic
Marc Serra
Il·luminació
Pep Barcons
Ajudant direcció
Estrella Miró

Una producció de La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dijous
26
set. 2002
Sala Beckett  Finalitzat
Finalitzat
Diumenge
06
oct. 2002
Sala Beckett  Finalitzat
Finalitzat