Festival Encalma

Data
Del dt. 31.10.23 al ds. 04.11.23 | 20:45 h
Finalitzat
Sinopsi

Segona edició del Festival Encalma: un cicle de concerts íntims al Teatre La Biblioteca. L’empenta dels seus comissaris, Alguer Miquel i l’Alex Torrens, ens va enamorar des del primer moment.

Després de la bona experiència de l’any passat, aquesta edició comptarà amb cantautors i cantautores, amb propostes emergents i joves, i propostes més consolidades, que ens emocionaran i ens faran estar a la Biblioteca d’una manera diferent a la qual estem acostumats.

Fitxa artística

SERGI CARBONELL + ÀLEX PÉREZ
Dimarts 31 d’octubre · 20:45h

El co-fundador i compositor de Txarango, Sergi Carbonell, ens presenta el seu projecte en solitari allunyat de la música festiva que ens tenia acostumats i ens convida a un sorprenent viatge cap a un univers poètic ple de sonoritats delicades i sensibles. Amb referències com Jorge Drexler, Bon Iver o Sufjan Stevens, Carbonell publica el seu primer àlbum, Refugi, que serà interpretat. Aguitarra i veu amb una deliciosa posada en escena.

Àlex Pérez és un jove músic, compositor i productor. Després de treballar amb diferents artistes de l’escena musical actual com Miki Núñez, Lildami, Alfred Garcia o Mariona Escoda ha decidit reprendre, en paral·lel la seva carrera en solitari. Abans de la sortida del seu proper disc al 2024 i gira amb banda, presentarà els seus temes en un format acústic íntim i proper.

 

QUAN EL TEMPS ENS TANQUI ELS ULLS (ESPECTACLE DE POESIA D'ALGUER MIQUEL)
+ GEMMA HUMET

Dijous 2 de novembre · 20:45h

El músic i activista Alguer Miquel ens presenta "Quan el temps ens tanqui els ulls", un petit espectacle inèdit de poesia on compartirà un recull de textos escrits durant els últims anys de viatges i experiències. Acompanyat de diferents amics del món de la cultura, l'excantant de Txarango ens proposa un viatge recitat íntim i proper. L'escenari màgic del Teatre la Biblioteca s'omplirà de versos per acollir aquest experiment únic i irrepetible. Si estimeu la poesia, no hi falteu. Això no passarà dues vegades!

GEMMA HUMET

La cantant i pianista Gemma Humet, una de les veus més lluminoses del nostre país, passarà per l'escenari de l'Encalma per oferir-nos un recorregut màgic per les seves cançons. La Gemma és una de les artistes que més clarament ha impregnat la seva obra amb l'essència de la cançó d'autor i protesta que tants bons fruits ha donat als Països Catalans al llarg de les darreres dècades. En aquesta ocasió, l'artista ens apropa un seguit de cançons i poesies musicades que la transporten, i transporta també a tot el públic, a un imaginari col·lectiu.

La nau gòtica del Teatre la Biblioteca es convertirà en una oportunitat única per gaudir de prop de l'univers musical que la compositora de terrassa ha transitat al llarg de la seva carrera. Una veu única en un espai espectacular. No podíem imaginar una nit de tardor sense ella.

 

ANNA FERRER
Divendres 3 de novembre · 20:45h

“PARENÒSTIC” és la culminació temporal del procés personal i artístic de l’artista menorquina Anna Ferrer, en el sentit que viu, crea i comparteix la integració dels pols oposats que per a ella representen la creació i la tradició, barrejant la seva essència folklorica amb música electrònica.

Amb “Tel.lúria” va fer apologia d'aquest folklore que tant identifica el seu codi. Ara, reposada d'aquest combat creatiu intern, entén que no pot crear sense tenir en compte la tradició, al mateix temps que no pot deixar decantar la tradició sense aportar-li la seva creativitat. Així neix “PARENÒSTIC”, un projecte que ha girat per tot el territori nacional i celebrarà el concert de fi de gira en el Festival Encalma.

 

ERNEST CRUSATS + MAR PUJOL
Disssabte 4 de novembre · 20:45h

Cinc anys després de “Tornar a ser u”(2017), darrer disc de La Iaia, el seu líder, Ernest Crusats, inicia la seva carrera en solitari amb “La font gelada” (Fina Estampa, 2022), abans que un disc, un refugi. Fruit d’una aposta estètica gairebé radical en l’era de l’ultraprogramació, el seu debut és un bàlsam per les nostres oïdes: onze cançons enregistrades només en vuit pistes, màgicament connectades amb l’entorn i la natura, que formulen una pregunta: hi ha cabuda per allò essencial entre tant de soroll? Un repertori que desarma en la seva aparent senzillesa, que t’introdueix en una atmosfera on el temps (i l’espai) no compten i que entronca amb els nostres clàssics dels setanta (Toti Soler o el tristament desaparegut Pau Riba) sense renunciar a una contemporaneïtat agermanada amb Sufjan Stevens o Adrianne Lenker (Big Thief).
Sense perdre l’espontaneïtat i, per descomptat, el talent que ens permet parlar de La Iaia com d’una de les bandes capitals de la dècada passada, Ernest Crusats presenta “La font gelada” amb l’eco encara recent de la seva preestrena al Mercat de Música Viva de Vic. Aquella tarda del passat setembre, acompanyat per Mau Boada (guitarra), Guillem Plana (baix) i Jordi Torrents (bateria), va envoltar un Teatre de L’Atlàntida ple a vessar en un clima d’artesania i misteri que és emoció i -ja ho hem dit- és refugi.

Galeria imatges secundària (slide)
CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimarts
31
oct. 2023
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
SERGI CARBONELL i ÀLEX PÉREZ
Finalitzat
Dijous
02
nov. 2023
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
QUAN EL TEMPS ENS TANQUI ELS ULLS (ESPECTACLE DE POESIA D'ALGUER MIQUEL) + GEMMA HUMET
Finalitzat
Divendres
03
nov. 2023
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
ANNA FERRER
Finalitzat
Dissabte
04
nov. 2023
Teatre La Biblioteca |  20:45 h Finalitzat
Ernest Crusats i Mar Pujol
Finalitzat