El zoo de vidre

DE TENNEESEE WILLIAMS

Lloc
Teatre l'amistat de Premià
Teatre La Patronal Sant Quirze del Vallès
Teatre Ateneu Igualada
Teatre Principal de Palma
Teatre Auditori Manacor
Teatre Monumental Mataró
Teatre Principal Castelló
Teatre Auditori Llinars del Vallès
Teatre Bartrina Reus
L’Atlàntida de Vic
Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú
Teatre Auditori de Sant Cugat
Data
Del ds. 14.09.24 al dg. 01.12.24
Durada
1h 40min

Període de gira: Setembre – Novembre 2024
CALENDARI DE RESERVES OBERT

Més info | Contractació

El zoo de vidre és un espectacle idoni per engegar investigacions escèniques, obres que mostrin les costures del seu muntatge. Això és el que busquem amb la directora Martina Cabanas: es tracta d’aconseguir aixecar la història amb una estètica d’assaig, deixant que la força interpretativa de quatre actors i actrius ens colpegi amb la duresa i la humanitat del drama que estarem vivint junts. 

Sinopsi

El zoo de vidre és el retrat d’una família del sud dels Estats Units de 1930, que travessa l’abisme que s’obre entre les esperances de futur i les crues possibilitats reals. En el petit pis dels Wingfield, Amanda malva per assegurar el que per ella seria un futur millor per als seus dos fills adults, Tom i Laura, mentre arrossega la frustració d’haver estat abandonada pel seu marit.

Tom, que actua també com a narrador de la història, és un jove poeta que treballa en un magatzem per sostenir la família, però desitja viure aventures i escapar de la sobreprotecció de la seva sufocant mare. Laura és la germana petita, una noia tímida i tancada en si mateixa i les seves figuretes de vidre, a qui la seva coixesa suposa una gran xacra per relacionar-se amb el món exterior i donar sortida a les seves il·lusions romàntiques. El gran cop de realitat començarà quan Amanda decideixi empènyer-se a buscar un pretendent per a Laura i evitar, així, que els seus dos fills pateixin el que ella ha hagut de viure.

Fitxa artística

De
Tennessee Williams
Direcció i dramatúrgia 
Martina Cabanes

Amb
David Anguera
Laura Conejero
Clara Moraleda
Roger Torns

Ajudant de direcció
Núria Orellana
Escenografia, vestuari, so, il·luminació
La companyia amb els equips de La Perla 29
Fotografia
Bito Cels i Núria Gámiz
Disseny cartell
Pau Masaló
Vídeo promocional
David Andreu

Una producció de La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció

Quan l’Oriol Broggi em va demanar què en pensava d’El zoo de vidre, vaig haver de ser-li sincera: feia més de vint anys que l’havia llegit i més de deu que n’havia vist una versió meravellosament lliure a un teatret de Buenos Aires... Així que en recordava ben poca cosa, la imatge d’una noia coixa que vivia reclosa en una vitrina entre figuretes de vidre. A l’arribar a casa, la vaig buscar a la meva biblioteca i -ah! els anys…- vaig llegir una altra obra. L’obra d’una mare, l’Amanda, que ofega el seus fills de tant que els mal estima i d’un noi que no pot més, que la set de llibertat l’empeny endavant. L’obra de quatre persones bones que es fan molt mal... Vaig anar a veure a l’Oriol i li vaig dir que estava entusiasmada, que no creia que a l’obra li hagués passat factura el temps, al contrari, quantes famílies, quantes persones viuen soles i rodejades, ells enmig d’aquella grisor, sense entendre’s, sense possibilitat de redempció, la desesperança però també la tendresa... Llavors, l’Oriol, veient la meva il·lusió i, perquè no dir-ho, el meu cacau mental, em va fer el millor regal del món. Em va proposar de dirigir-la, però no tan sols això, em va proposar de dirigir-la de la manera més lliure, gairebé com si fos un assaig, un taller, “no l’acabis, fracassa, juga i experimenta, ja tindràs temps pels èxits!” Imagino que en els dies que corren trobar un artista amb una companyia que s’animi a contractar-ne a una altra, gairebé desconeguda, i li proposi que jugui i que s’equivoqui, no és el més comú. Però aquest no és un lloc comú, el Teatre La Biblioteca és un espai ben singular i espero que el nostre Zoo, ja resulti un fracàs estrepitós o un èxit, també ho sigui.

Martina Cabanas Collell

CALENDARI
EN GIRA

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dissabte
14
set. 2024
Diumenge
15
set. 2024
Dissabte
21
set. 2024
Teatre Ateneu Igualada |  20:00 h
Divendres
27
set. 2024
Dissabte
28
set. 2024
CONTINGUTS RELACIONATS