Natale in casa Cupiello

De Eduardo De Filippo, Direcció d'Oriol Broggi

Data
Del dc. 19.12.12 al dg. 27.01.13
Durada
1h 50min

Natale in Casa Cupiello és un èxit i un clàssic de La Perla 29. L’espectacle es va estrenar el 2010, es va fer per Nadal 2011 i ara torna a la Biblioteca amb un nou repartiment.

Sinopsi

Ens trobem en un pis gran i fred, la casa d’una família italiana que reconeixem prou bé i que segueix alguns dels tòpics que ens agrada imaginar. Tòpics tractats amb molta intel·ligència, i molta saviesa teatral.

Un pare vell, despistat, rabiüt i molt xerraire preocupat pel seu pessebre, i pel seu cafè del matí. Una mare abnegada, a mig camí entre la mama italiana, i la dona consumida per l’esforç i el patiment. Un germà del marit que viu amb ells, que és solter, maniàtic, jugador de loteria i empleat de banca, amargat i contínuament enfadat. Un fill que encara viu amb els pares, un fill que ja és gran però que no vol ser-ho. Mimat per la mare es fa el tonto, o que potser és una mica curt de gambals, i roba tot allò que troba. La filla és una jove guapa que ha estat casada amb un industrial més gran que ella, avorrit, gelós, pedant i, això sí, amb molts diners. També hi ha un amic del fill, un jove galant i tímid, que manté un idil·li amorós amb la filla de la família, la qual projecta fugir amb ell i deixar el marit.

Tot aquest microcosmos arriba al seu punt àlgid la Nit de Nadal i esclata. Tots s’enfaden, es criden, es reconcilien i s’estimen profundament.

Fitxa artística

De
Eduardo De Filippo
Traducció
Núria Furió
Direcció i espai
Oriol Broggi

Amb
Boris Ruiz
Marissa Josa
Enric Auquer
Manuel Dueso
Gemma Brió
Xiscu Masó
Joan Arqué
Pere Ventura
Aina Ripol

Il·luminació
Pep Barcons
Escenografia
Paula Bosch
Vestuari
Bàrbara Glaenzel i Berta Riera
Ajudant de direcció
Ferrran Utzet
Fotògraf
Bito Cels
Producció i comunicació
Anna Madueño
Producció
Blanca Arderiu
Direcció de producció
Bet Orfila

Una producció de La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció

Ci siamo di nuovo! Una nuova productione del nostro clàssico, Natale! Una altra volta pensando che con il teatro potremo cambiare il mondo... La nostra esistenza è dramatica, a volte comiche e quasi sempre tragica. Pero ci piace! Eh!!... E cosí!! Ci piace pensare che quello que ha cresciuto dentro noi puó uscire, e arribare fino voi... e anque,... canviare il mondo!!

A Luca Cupiello, il personaggio d’Eduardo De Filippo, gli piacce su tutto fare il presepio!! Ah il presepio!! Bella cosa! Lui vorrebe che la sua vita fose come un presepio, ordinato e possibile di disegnare su un tavolino. En canvi non è cosí. Il signore Cupiello habita in una piccola tragedia, una realtà plena de matisos, è la sua vita e la sua famiglia, una famiglia come quella di ciascuno...

I personaggi e le situazione di questa comedia semblen semplice pero non lo sono! Sicuramente non abbiamo potuto capire e mostrarvi veramente l’essencialità di questi caracteri che De Filippo ha creato, de tanti simplice o essencialle como sono.

E ancora dirvi che tutto questo e possibile perchè esiste un equipo di laboro fantastico come è Perlina29. Faciamo quello che ci piace e questo ci fa sentire molto felici. Lentamente construimo una bella cosa, fatta per noi e fatta anche per voi, i gentilli espetatori della bella citta di Barcelona (fantàstica, veramente).

E vasta! Buona funcione e alla prossima!!

Oriol Broggi
* aquest text està escrit en italià-teatral-inventat. No feu cas de la forma, només del fons.

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimecres
19
des. 2012
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Diumenge
27
gen. 2013
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat