Homer, ilíada

Lloc
Plaça del Rei, Barcelona
Data
Del dc. 29.07.09 al dg. 09.08.09
Sinopsi

Baricco es decideix per fer una versió  en prosa més a prop del seu estil literari, deixant de banda el lèxic més arcaic, aconseguint un relat amb més vivesa i ritme.

Baricco fa algunes modificacions del text original suprimint tot allò que ell pensa que és prescindible. Per exemple el llarg catàleg  de naus i tripulació que es dirigeixen cap a Troia.  L’omissió de la intervenció del narrador homèric , que està per sobre dels déus i els humans,  apropant el text a una història més humana, més terrenal.

També intervé en la fórmula literària  fent que els personatges parlin en primera persona ,i no en tercera,  facilitant la identificació dels personatges pel públic.

Amb la intenció de completar el relat, es permet la llicència d’afegir un text de l’Odissea a on Demòdoc explica la tragèdia final de Troia i que a la Ilíada queda sense explicar.

Aquest text es va llegir de manera efectiva i en públic a Roma i Torí, durant la tardor del 2004.  A Roma hi van assistir més de deu mil persones (de pagament), i la ràdio italiana va retransmetre en directe l’espectacle  fent que moltes persones no abandonessin els seus vehicles fins que va finalitzar  la retransmissió de l’espectacle.

Fitxa artística

Text: 
Alessandro Baricco
Traducció:
Anna Casassas
Direcció: 
Antonio Calvo

Repartiment:
Lluis Soler
Marta Marco
Jordi Boixaderas

Disseny de so: 
Àlex Polls
Il·luminació:
Kiko Planas
Vestuari: 
Montse Alacuart
Producció executiva: 
Pas 29.
Una coproducció de Festival Grec 06 i Pas 29 amb la col·laboració de l'Instituto Italiano di Cultura.

UNA PRODUCCIÓ DE © LA PERLA 29

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimecres
29
jul. 2009
Finalitzat
Diumenge
09
ago. 2009
Finalitzat