El zoo de vidre

El zoo de vidre

De Tennessee Williams, direcció de Martina Cabanas

Data
Del dc. 17.04.24 al dg. 19.05.24
Compra entrades

El zoo de vidre és un espectacle idoni per engegar investigacions escèniques, obres que mostrin les costures del seu muntatge. Això és el que busquem amb la directora Martina Cabanas: es tracta d’aconseguir aixecar la història amb una estètica d’assaig, deixant que la força interpretativa de quatre actors i actrius joves ens colpegi amb la duresa i la humanitat del drama que estarem vivint junts. 

Sinopsi

El zoo de vidre és el retrat d’una família del sud dels Estats Units de 1930, que travessa l’abisme que s’obre entre les esperances de futur i les crues possibilitats reals. En el petit pis dels Wingfield, Amanda malva per assegurar el que per ella seria un futur millor per als seus dos fills adults, Tom i Laura, mentre arrossega la frustració d’haver estat abandonada pel seu marit.

Tom, que actua també com a narrador de la història, és un jove poeta que treballa en un magatzem per sostenir la família, però desitja viure aventures i escapar de la sobreprotecció de la seva sufocant mare. Laura és la germana petita, una noia tímida i tancada en si mateixa i les seves figuretes de vidre, a qui la seva coixesa suposa una gran xacra per relacionar-se amb el món exterior i donar sortida a les seves il·lusions romàntiques. El gran cop de realitat començarà quan Amanda decideixi empènyer-se a buscar un pretendent per a Laura i evitar, així, que els seus dos fills pateixin el que ella ha hagut de viure.

Fitxa artística

De
Tennessee Williams

Direcció i dramatúrgia 
Martina Cabanas

Amb
David Anguera
Laura Conejero
Clara Moraleda
Roger Torns

UNA PRODUCCIÓ DE LA PERLA 29

Apunts de direcció

Quan l’Oriol Broggi em va demanar què en pensava d’El zoo de vidre, vaig haver de ser-li sincera: feia més de vint anys que l’havia llegit i més de deu que n’havia vist una versió meravellosament lliure a un teatret de Buenos Aires... Així que en recordava ben poca cosa, la imatge d’una noia coixa que vivia reclosa en una vitrina entre figuretes de vidre. A l’arribar a casa, la vaig buscar a la meva biblioteca i -ah! els anys…- vaig llegir una altra obra. L’obra d’una mare, l’Amanda, que ofega el seus fills de tant que els mal estima i d’un noi que no pot més, que la set de llibertat l’empeny endavant. L’obra de quatre persones bones que es fan molt mal... Vaig anar a veure a l’Oriol i li vaig dir que estava entusiasmada, que no creia que a l’obra li hagués passat factura el temps, al contrari, quantes famílies, quantes persones viuen soles i rodejades, ells enmig d’aquella grisor, sense entendre’s, sense possibilitat de redempció, la desesperança però també la tendresa... Llavors, l’Oriol, veient la meva il·lusió i, perquè no dir-ho, el meu cacau mental, em va fer el millor regal del món. Em va proposar de dirigir-la, però no tan sols això, em va proposar de dirigir-la de la manera més lliure, gairebé com si fos un assaig, un taller, “no l’acabis, fracassa, juga i experimenta, ja tindràs temps pels èxits!” Imagino que en els dies que corren trobar un artista amb una companyia que s’animi a contractar-ne a una altra, gairebé desconeguda, i li proposi que jugui i que s’equivoqui, no és el més comú. Però aquest no és un lloc comú, el Teatre La Biblioteca és un espai ben singular i espero que el nostre Zoo, ja resulti un fracàs estrepitós o un èxit, també ho sigui.

Martina Cabanas Collell

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimecres
17
abr. 2024
Teatre La Biblioteca |  20:00 h Exhaurides
Des de
18 €
Entrades exhaurides
Dijous
18
abr. 2024
Teatre La Biblioteca |  20:00 h Baixa disponibilitat
Divendres
19
abr. 2024
Teatre La Biblioteca |  20:00 h Alta disponibilitat
Dissabte
20
abr. 2024
Teatre La Biblioteca |  20:30 h Alta disponibilitat
Diumenge
21
abr. 2024
Teatre La Biblioteca |  18:00 h Alta disponibilitat