La Trena

Un espectacle de Clara Segura, Marta Marco, Cristina Genebat i La Perla 29

Lloc
Teatre Goya
Data
Del dt. 13.09.22 al dg. 18.12.22
Durada
1h 20min

L’adaptació teatral de l’exitosa novel·la La Trena, de Laetitia Colombani. Una proposta de Cristina Genebat, Marta Marco, Clara Segura i La Perla 29, que ha voltat per tot el territori amb una gran acollida de públic i crítica.

Sinopsi

Aquesta és la història de tres dones que, tot i haver nascut en continents molt dispars, comparteixen unes idees i sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat. Són les vides de la Smita, que lluita pel futur de la seva filla en una Índia separada per castes; la Giulia, que afronta la fallida del seu taller familiar a Itàlia; i la Sarah, que veu amenaçada la seva exitosa carrera d’advocada al Quebec per un càncer de mama. Lluiten contra allò que s’espera d’elles, afronten les adversitats amb tenacitat i es determinen a aconseguir el que és essencial per elles. No es coneixen, però les unirà la lluita contra el destí que els havia estat reservat i la voluntat indestructible de viure amb esperança i il·lusió. Vides particulars i resistents com els cabells de les dones.

Fitxa artística

De
Laetitia Colombani
Traducció i dramatúrgia
Cristina Genebat i Marta Marco

Direcció
Clara Segura

Amb
Cristina Genebat
Marta Marco
Carlota Olcina
Clara Segura

Ajudanta de direcció 
Montse Vellvehí
Moviment i Coreografies 
Vero Cendoya

Espai i Il·luminació 
CUBE.BZ
Disseny de So 
Damien Bazin
Vídeo 
FRAU. recerques visuals
Vestuari 
Marian Coromina
Caracterització 
Clàudia Abbad
Veu Pietro Lanfredi 
Lluís Marco
Regidor 
Raúl G. Duarte
Tècnic funcions 
Arnau Planchart
Assistent de direcció
Irene Ferré

Construcció d’escenografia 
Jorba-Miró Estudi-taller d’escenografia
Sastreria 
Claudia Fascio i Època Barcelona
Disseny gràfic cartell 
Pau Masaló
Fotografia cartell 
Noemí Elias Bascuñana
Fotografia espectacle 
David Ruano
Clip espectacle 
David Andreu
Tècnics muntatge 
Fer Acosta, Marco Ruggero, Roger Blasco

Una idea de Cristina Genebat, Marta Marco, Clara Segura i Bet Orfila

Agraïments Alfred Casas, Tiziana d’Angelo, Deepti Golani, Lluc i Martí Ferrer Segura, Anna Sallent, Eva Fernandez, Martí Vellvehí, Pedro Fernández, Pilar Bosch, Yazmin Córdoba, Rut Fernández, Florenci Ferrer, Mariona López, Giacomo Passalacqua, Txell Feixas, Sugandha Vats, Oriol Broggi, Ajuntament de Caldes de Montbui, Thermalia. Museu de Caldes de Montbui i un petó a la sister!

Una proposta de Cristina Genebat, Marta Marco, Clara Segura i La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció

Una proposta de Cristina Genebat, Marta Marco, Clara Segura i La Perla 29
La novel·la La tresse (en català, La trena) de Laetitia Colombani, ens va arribar a les mans just en el moment adequat. Després d’aquells dies extraordinaris en què el món semblava haver-se aturat, ens vam retrobar per recomanar-nos una història que ens hagués commogut. Llavors vam descobrir que, totes, havíem llegit La trena al mateix temps.
Nosaltres quatre, que tenim tan poc a veure amb la Smita, la Giulia i la Sarah, ens havíem sentit profundament commogudes per la història de les nostres protagonistes. La seva recerca de llibertat, de veu pròpia, la seva obstinació, la seva perseverança i la seva valentia ens trasbalsaven fins a sentir que era una història que s’havia d’explicar en veu alta. Una història que volíem representar en un teatre.
Hem anat coincidint, al llarg dels anys, en diversos projectes teatrals. Hem assajat juntes, hem passat llargues temporades a Barcelona i hem viscut gires durant molt de temps amb peces com Bodas de sangre o Les noies de Mossbank road. Feia temps que volíem retrobar-nos per tornar a treballar juntes, per a explicar una història de dones que ens agradés de veritat, que ens arribés a l’ànima. Una història, com diu la Colombani, que ja és la nostra tot i que no ens pertany.
Creiem que l’hem trobat.

Marta, Cristina, Bet i Clara

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimarts
13
set. 2022
Teatre Goya  Finalitzat
Finalitzat
Diumenge
18
des. 2022
Teatre Goya  Finalitzat
Finalitzat