Assedegats

De Wajdi Mouawad i Benoît Vermeulen, direcció d'Oriol Broggi

Data
Del dl. 06.07.20 al dj. 16.07.20 | 20:00 h
Durada
1h 50min

Un espectacle que neix del confinament, de la necessitat de cridar i cercar la bellesa en un món incomprensible. Amb un format híbrid que barreja el teatre de text i la realització cinematogràfica en directe, és una obra enèrgica i contundent com les emocions desbordades d'un adolescent.

Sinopsi

Qui no s’ha despertat algun cop amb el buit a dintre? Amb unes ganes irrefrenables de ser lliure i de viure convençut que l’amor i la bellesa poden absolutament amb tots els horrors. Amb la convicció que cal deixar enrere les rutines asfixiants i les normes absurdes, el prosperar insignificant i la distància trista. Qui no espera retrobar-se algun dia amb la infantesa abandonada? On la voluntat i la sorpresa i l’amor i el rebuig i la son i l’eufòria eren tant intenses que el món i la vida eren una mateixa cosa, i valien la pena.

Wajdi Mouawad ens porta aquesta vegada al nucli de l’adolescència, en el trànsit entre la infantesa que s’ha de deixar enrere i l’edat adulta que no es vol assumir. Assedegats de vida, volent palpar l’infinit amb el palmell de la mà i encabir-lo endintre, Murdoch, Norvège i Boon entrecreuen els seus camins on la bellesa i l’absurd es juguen en un pols la seva supervivència. Murdoch es lleva un matí decidit a vomitar verbalment tota la ràbia que acumula davant d’un món al que no troba sentit ni esperança. Norvège s’ha tancat a la seva habitació des de fa dies i no en vol sortir o és incapaç de fer-ho. Boon somia ser escriptor i fer créixer la bellesa d’aquest món.

Quinze anys més tard Boon, convertit en antropòleg forense, reconeix en unes restes trobades al fons del riu Saint Laurent el cadàver de Murdoch, que havia desaparegut misteriosament. Això el porta a rememorar la seva adolescència i els seus somnis abandonats. I descobreix que la set insaciable de sentit i bellesa de Murdoch i Norvège els acaba unint per sempre, de manera sorprenent, traspassant els límits entre realitat i ficció. Aquest descobriment torna a obrir el crit vital de l’adolescència, massa sovint sepultat malgrat el temps que ens toca viure. Qui no s’ha despertat algun cop amb el buit a dintre? I què n’ha fet?

Fitxa artística

De
Wajdi Mouawad i Benoît Vermeulen
Traducció 
Ramon Vila

Direcció 
Oriol Broggi
Ajudant de direcció 
Albert Reverendo

Amb
Guillem Balart
Sergi Torrecilla
Carla Vilaró

Col·laboracions repartiment audiovisual 
Clara Segura, Ivan Benet i Xavier Ruano
Disseny de vídeo 
Francesc Isern
Disseny de so 
Damien Bazin
Realització de vídeo en directe 
Francesc Isern, Cesc Pastor i equips tècnics de La Perla 29
Regidor d’espai 
Marc Serra
Concepció gràfica 
Carla Vilaró
Atenció al públic  
Ailin Migliora, Juan Boné i Marc Serra
 

Una producció de La Perla 29 amb la col·laboració del Festival Grec de Barcelona 2020

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció

Per què Assedegats ens sembla una proposta adient per aquest moment?

Ens trobem davant d’un text de teatre formal de Wajdi Mouawad i Benoït Vermeulen on es barreja la comèdia, la tragèdia i el drama. És un trasbals total on les emocions són a flor de pell. Mouawad narra com ningú la intensitat del moment i ens fa viure la tragèdia grega d’una forma diferent, ens la fa redescobrir amb uns ulls absolutament contemporanis.

El tema central d’Assedegats es desenvolupa al voltant d’un treball que han de fer dos adolescents per parlar sobre el concepte de bellesa. Per realitzar-lo hauran de fer entrevistes a les persones del seu barri. Els costa trobar respostes a preguntes que semblen senzilles com per exemple: què és per a tu la bellesa? Descobreixen que la gent viu lluny d’aquestes preguntes. Les entrevistes les hauran d’enregistrar en vídeo. I per acabar el treball hauran d’elaborar una obra de teatre amb aquests elements audiovisuals. Què passa quan la gent jove es pregunta per la bellesa del món que l’envolta? Què passa quan la gent jove no troba la bellesa enlloc i no sap explicar-la?

L’estructura de l’obra està pensada de manera aïllada per a cada personatge. Són monòlegs, amb algun moment puntual de petits diàlegs. El temps va endavant i endarrere. Les imatges del present, del passat i del futur es poden veure a través de les projeccions i de les pantalles. Un text que parla dels joves i que portarem a escena amb una companyia molt jove. Un projecte que no teníem previst en iniciar la temporada 2019-20 i que quan el text se’ns va creuar pel davant no vam poder sinó portar-lo a escena. Ningú havia imaginat al mes de febrer quan vam decidir fer aquesta producció que tindria tant de sentit i que seria un camí tan diferent.

Oriol Broggi

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dilluns
06
jul. 2020
Teatre La Biblioteca |  20:00 h Finalitzat
Finalitzat
Dijous
16
jul. 2020
Teatre La Biblioteca |  20:00 h Finalitzat
Finalitzat