Llibert

De Gemma Brió, Direcció de Norbert Martínez

Data
Del dj. 10.04.14 al dg. 27.04.14
Durada
1h 30min

Llibert sorgeix de la necessitat d’evocar un moment carregat de pensaments caòtics, racionals, contradictoris, absurds i fins i tot còmics... i de deixar testimoni, d’agrair i de denunciar.

Sinopsi

Una mare, relata els 15 dies de la vida del seu fill i com passa, ella i la seva parella, des de l’explosió de felicitat de saber que està embarassada, fins a la conclusió que el millor que li pot passar al seu fill és morir-se. La muntanya russa per la que ha de passar, com va canviant la seva projecció sobre la vida futura, la visió que té de tot el que l’envolta, de la malaltia, de la mort, les decisions que ha de prendre, els dubtes, el dolor, els entrebancs i les contradiccions amb les que s’enfronta.

Sobre l’escenari, la mare, convoca per necessitat, dues còmplices, dos esperits que es materialitzen en una amiga i una cantant de rock, paraula i música, que aniran transmutant-se a mesura que transcorre la història en totes les veus que necessita el relat. Un relat que parteix d’una memòria que a vegades es trenca, i a vegades s’inventa a si mateixa, que barreja realitat i ficció, que vola cap a la fantasia i que toca de peus a terra. Des d’una visió molt personal, LLIBERT, t’arrossega com una tromba d’aigua i et deixa, finalment, el solatge d’uns fets particulars que tenen valor universal. Un còctel d’humor i tragèdia que t’atrapa fins al final.

Fitxa artística

De
Gemma Brió
Direcció
Norbert Martínez

Amb
Gemma Brió
Tàtels Pérez

Cantant i actriu
Mürfila

Escenografia
Lluc Castells
Disseny de Llums
Jaume Ventura
Vestuari
Bàrbara Glaenzel
Espai sonor
Mar Orfila
So
Ramón Ciercoles
Tècnic
Oriol Rufach
Audiovisual
Jordi Castells
Producció executiva
Marta Fluvià
Grafisme
Laia Montanyès
Fotos
Felipe Mena
Ajudant de fotografia
Alba Nàjera
Teaser
Mar Orfila
Cronista Virtual
Eduard Molner

Una producció de La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció
 

Enfrontar-se amb un text com a director és un exercici de risc on la intuïció i la necessitat juguen un paper molt important, intueixes com convertir aquell text en un fet teatral, amb tot el que això implica i sents la necessitat de transmetre aquella història a un públic. Això, que pot semblar una obvietat, és en realitat un repte. Llibert té tot allò que desitges per assumir aquest risc, una teatralitat intrínseca i una força narrativa aclaparadora. Com en un clarobscur de Caravaggio, la llum recau sobre la mare i és la seva veu, la que fa emergir de la foscor la resta dels personatges, el fill, el pare, els amics, els metges, la família... figures més o menys nítides que van completant el llenç. Aquest equilibri entre claredat i obscuritat és un dels grans valors de l’obra, una claredat plena d’humor, vitalitat, esperança i il·lusió i una obscuritat carregada de dubtes, contradiccions, ràbia i patiment. I Entre obscuritat i claredat, la música, un element que traspassa de forma transversal tota l’obra, que evoca cançons, que il·lumina moments, que xiscla i ensordeix. Llibert és tota una vida, explicada des d’una veu valenta, concisa i directa.

Norbert Martínez

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dijous
10
abr. 2014
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Diumenge
27
abr. 2014
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat