Incendis

De Wajdi Mouawad, Direcció d'Oriol Broggi

Lloc
Teatre Romea
Data
Del dc. 05.12.12 al dg. 13.01.13
Durada
3h

"Hi ha veritats que només poden ser revelades a condició de ser descobertes”

Wajdi Mouawad

Sinopsi

Incendis és la història d’una jove libanesa, d’una zona rural, analfabeta i molt enamorada del jove Nawal. Incendis també és la història d’una dona ferida, que aprèn a llegir i a escriure seguint el desig fervent de la seva àvia que la convida a sortir de la misèria i la foscor. És la història d’una mare que guarda silenci, un pesat i llarg silenci, i que un dia decideix no parlar mai més. És la història dels fills d’aquesta dona, que un cop ella mor, es veuen obligats a buscar i entendre quina és la seva història. Aquests, obligats a mirar enrere, troben la veritat dels seus orígens i comprenent quin ha estat el pes que ha arrossegat durant tants anys la seva mare. El que descobreixen és una història personal però també la història de tot un país i una cultura.

Incendis és clarament una tragèdia moderna amb reminiscències clàssiques. Uns personatges que lluiten aferrissadament contra un destí que els va en contra. Una adaptació moderna del mite d’Èdip però que s’embranca amb un món complex i feroç com és el d’avui.

Fitxa artística

De
Wajdi Mouawad
Traducció
Cristina Genebat
Direcció
Oriol Broggi

Espai
Oriol Broggi i Sebastià Brosa

Amb
Clara Segura
Julio Manrique
Xavier Boada
Màrcia Cisteró
Xavier Ricart
Xavier Ruano
Claudia Font

Il·luminació
Albert Faura
Vestuari
Berta Riera i Bàrbara Glaenzel

Ajudant de direcció
Ferran Utzet

Projeccions
Francesc Isern
So
Damien Bazin i Oriol Broggi
Caracterització
Àngels Salinas

Fotografia
Bito Cels

Una producció de La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció

No recordo haver llegit mai una obra com Incendis! Ha estat per a mi i estic segur que ho serà per a tothom un descobriment de dalt a baix. Perquè és una obra tremendament potent que et parla des de molt a prop i t’esquinça el cor com si fos una de les millor obres de Sòfocles o de Shakespeare. Lentament et va penetrant fins a fer-te sentir un dolor i et desperta dins una empatia tremenda. Les obres que ens impressionen de veritat, acostumen a ser textos clàssics, que ens arriben de diferents formes, perquè els hem vist, perquè ens n’han parlat, han arribat a nosaltres per diferents canals, ja lligats a una llegenda, a una història de la seva pròpia història. Incendis crea aquella sensació de llegenda sense ser-ho o bé s’hi transforma a mesura que la llegim per primera vegada...

És sobtat, elèctric, terriblement actual. Colpidorament contemporani. Teatre clàssic escrit avui. Aquesta serà una obra important per a nosaltres, laperla29 i per a tots els espectadors que ens vinguin a veure, d’això n’estic segur!

Oriol Broggi

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimecres
05
des. 2012
Teatre Romea  Finalitzat
Finalitzat
Diumenge
13
gen. 2013
Teatre Romea  Finalitzat
Finalitzat