Hamlet Aribau

De William Shakespeare, DIRECCIÓ D'ORIOL BROGGI

Lloc
Cinema Aribau
Data
Del dc. 01.12.21 al dg. 30.01.22
Durada
3h 20min

Una gran proesa teatral. Hamlet se’ns torna a fer imprescindible 12 anys després del muntatge a la Biblioteca el 2009. Aquest cop volem anar més enllà i transformem un espai que no és un teatre. Amb la complicitat del Grup Balañà, us proposem viure Hamlet al Cinema Aribau. Amb el Hamlet Aribau redescobrim la dimensió humana d’aquest personatge dins d’una sala immensa amb una gran pantalla on projectem escenes de pel·lícules que ens acompanyen des de la infantesa i grans imatges que ressegueixen la història del Príncep de Dinamarca.

 

Sinopsi

Aquesta és una història de venjances i dolors. Hamlet, fill del rei de Dinamarca mort recentment, descobreix, per l’aparició del fantasma del seu pare, que aquest va ser assassinat de manera terrible. Fou el seu propi germà, Claudi, que el va enverinar a traïció i després va esposar-se amb la seva dona, la reina Gertrudis, mare de Hamlet, per fer-se amb la corona. El príncep comença a posar-ho tot en dubte. Qui diu la veritat? És real l’aparició? A qui ha de creure?

Per desemmascarar el crim inconfessable, Hamlet traça un pla i, fent-se passar per boig, orquestra una representació teatral que haurà d’evidenciar el crim del seu oncle. Però la tragèdia que sacseja la cort de Dinamarca és tant profunda, que per veure la llum finalment haurà de cobrar-se moltes vides. Un camí de morts innecessàries o inevitables, com ara la malaurada Ofèlia; un camí existencial pel qual Hamlet ha esdevingut una de les grans figures eternes de la literatura.

Fitxa artística

De 
William Shakespeare
Traducció
Joan Sellent

Direcció i espai
Oriol Broggi

Amb

Reina Gertrudis
Míriam Alamany

Hamlet
Guillem Balart
Poloni

Toni Gomila
Rei Claudi
Carles Martínez / Ramon Vila

Laertes
Marc Rius
Ofèlia
Elena Tarrats
Horaci
Sergi Torrecilla

Il·luminació
Pep Barcons

So
Damien Bazin
Vídeo
Francesc Isern

Vestuari
Oriol Broggi i Elisabet Meoz

Ajudants de direcció
Albert Reverendo i Carla Vilaró

Coreografia d’esgrima
Isaac Morera
Caracterització
Àngels Salinas

Suport vídeo
Sabrina Montoya

Projecció espectre
Xavier Boada
Fotografia
Bito Cels

Disseny gràfic
Pau Masaló

Regidor
Marc Serra
Sastressa
Elisabet Meoz
Tècnics funcions
Juan Boné i Roger Blasco
Tècnics muntatge
Fer Acosta, Marco Ruggero, Emili Vallejo, Sara Vidaurreta, Òscar Cereijo

 

Agraïments Anna Pitarch, Sala Beckett i a tots els tècnics/ques de suport pel muntatge
Una producció de La Perla 29 amb la col·laboració de Grup Balañá

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció
 

Pensàvem que podíem habitar Hamlet novament. Viure de nou en aquest espai de ficció mentre descobrim de manera inaudita un espai real –el Cinema Aribau, amb la complicitat del Grup Balañá– mentre ens submergíem una vegada i una altra en la llibertat aclaparadora dels versos de Shakespeare. Habitar de nou Hamlet dins el teatre i dins el cinema, i sentir com els personatges llencen punyals, i les paraules són fletxes. I reinventar-nos, vivint amb la mirada de Hamlet. Un tros de fusta al mig del mar.

Hem perseguit capturar la realitat i fixar-la en una imatge, en una escena, per una estona, i poder-la guardar, atresorar, bressolar, i oferir-vos-la a vosaltres. Ara volem habitar Hamlet novament, mentre descobrim de manera inaudita un espai real: el Cinema Aribau. Segurament no hi ha res nou en el nostre Hamlet, tan sols herències i còpies. Intents de comprensió. Fragments d’idees. Apunts. Perquè pensem que allò que podem dir nosaltres no serà mai tant important com el que diu Hamlet. Podem explicar la seva història, perdre’ns-hi. I gaudir-la.

Abraçades a tots els que ens hi vulgueu acompanyar.

 

Oriol Broggi i Albert Reverendo

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimecres
01
des. 2021
Cinema Aribau  Finalitzat
Finalitzat
Diumenge
30
gen. 2022
Cinema Aribau  Finalitzat
Finalitzat
CONTINGUTS RELACIONATS