Caïm i Abel

Text i direcció de Marc Artigau i Queralt

Data
Del dt. 14.06.16 al dg. 24.07.16
Durada
3h 15min

“I si jo no creuo el mar, en vindran d'altres amb el mateix nom i els mateixos ossos, amb les mateixes mans i el mateix alè, i els tindràs aquí dempeus, davant teu, i no tindreu prou bales - t'ho puc ben assegurar- a la teva puta ciutat per foradar-nos el cap.”

Sinopsi

Caïm i Abel no és la història de dos germans. No hi ha bons i dolents. És la història de dues famílies. Una viu en costat de la tanca – tan semblant a la nostra- i l’altra viu quilòmetres enllà, no sabem on. Caïm i Abel parla de supervivents. Dues generacions, dues maneres d’entendre la realitat. En pocs anys – dels vuitanta fins avui – el món s’ha precipitat cap a una vida global, el capitalisme ens ha inserit un grapat de necessitats que no existeixen, i nosaltres carregats a l’esquena de la millor Europa (o del millor occident) hem decidit què és el que està bé i què no per a la resta del món. Més enllà de la tanca no sabem què hi ha, potser no ens fa por, però preferim ignorar-ho, en aquest costat de la tanca el món no és tal i com l’hem imaginat.

Fitxa artística

Text i direcció
Marc Artigau i Queralt
Ajudant de direcció
Aleix Fauró

Amb
Jordi Figueras
Berta Giraut
Clara De Ramon
Marc Rodríguez
Sergi Torrecilla
Lluís Villanueva


Amb la col·laboració de
Soaliha

Escenografia
Sebastià Brosa i Josep Iglesias
Ajudants d’escenografia
Alumnes del màster en Disseny Escenogràfic de l’escola Elisava: Smarlen Almonte Almonte, Núria de Arana Freixa, Yeo – Hyun Kim,Ximena Rubio Bernal, Ainhoa San Roman López, Taisa Teixeira Campos i Maria Vicente Durà.
Il·luminació
David Bofarull
Vestuari
Isabel Velasco
Ajudant de vestuari en pràctiques
Sandra Masdevall
So
Joan Solé
Assistència de so
Guillem Rodríguez
Audiovisuals
Francesc Isern
Caracterització
Àngels Salinas
Ajudant de direcció
Aleix Fauró
Regidors
Anna Cuscó i Marc Serra
Sastressa funcions
Olga Fibla
Tècnic funcions
Guillem Gelabert
Fotografia
David Ruano / Bito Cels
Disseny gràfic
Andrea Gusi / Pau Masaló
Atenció al públic
Núria Ubiergo i Laura Torres

Una producció de La Perla 29

Galeria imatges secundària (slide)
VÍDEO
Apunts de direcció

Em van demanar des de La Perla que escrivís unes paraules sobre Caím i Abel. És difícil descriure el que un escriu, perquè en aquest moment em trobo al mig de la història. Embarrat fins als genolls. Envoltat de persones que mengen, dormen i es queixen davant meu. Caím i Abel és ara una història que creix i em devora. Però puc dir-vos que hi ha un vigilant de seguretat apuntant amb una arma a un home. Està fosc i fa fred. Estem a una platja. Avui. En una frontera. És la primera vegada que aquests dos homes es veuen, parlen, però aquesta trobada, sense que ells ho sàpiguen, els canviarà per sempre. Caím i Abel no és la història de dos germans. No hi ha bons ni dolents. És la història de dues famílies. Una viu d'un costat de la tanca – tan similar a la nostra- i els altres viuen a quilòmetres de distància, on no coneixem. Caím i Abel parla de supervivents. Dues generacions, dues formes d'entendre la realitat. En pocs anys – des dels vuitanta fins avui – el món ha accelerat cap a un capitalisme global que ha introduït una sèrie de requisits inexistents, i hem tornat a Europa pel millor (o el millor Oest) que han decidit què és bo i què no ho és per a la resta del món. Més enllà de la tanca no sabem què hi ha, potser no tenim por, però preferim ignorar-ho, d'aquest costat de la tanca el món no és com el imaginàvem.

Marc Artigau i Queralt

CALENDARI

Disponibilitat

Alta disponibilitat
Mitja disponibilitat
Baixa disponibilitat
Últimes entrades
Exhaurides
Dimarts
14
jun. 2016
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat
Diumenge
24
jul. 2016
Teatre La Biblioteca  Finalitzat
Finalitzat