Aquesta manera de fer ha convertit La Perla en un pol cultural estimat i reconegut pel públic i en una baula molt viva dins el panorama professional de les arts escèniques. Després de vint anys estem entrant en el que sentim com una tercera gran etapa de creixement i recerca. Si Incendis el 2012 va suposar una consolidació del projecte dins el territori, en aquests moments l’estructura està a punt per expandir el model artístic en l’àmbit internacional, exportant el nostre teatre i generant-ne de nou a Catalunya amb processos artístics transfronterers.
Es tracta d’exportar el nostre teatre a fora, com vam fer amb l’estada al Théâtre National La Colline de París amb 28 i mig, l’estrena d’El Petit Príncep a Lisboa o la programació de Bodas de Sangre al Festival Printemps des Comédiens de Montpellier. I també de convertir el Teatre La Biblioteca en un centre de creació internacionalitzada. Més que explicar el món, necessitem parlar amb el món. La nostra manera de fer, el model de gestió i creació teatral, és exportable i ha de generar trobades entre creadors provinents de diferents contextos culturals. La riquesa artística d’un país s’engrandeix amb aquest intercanvi, que dona lloc a projectes més diversos i a una vida teatral més connectada amb el món.
En aquest sentit, ens hem aliat amb The Tiger Lillies per crear un nou Macbeth, de William Shakespeare, dirigit per Oriol Broggi. L’estrenarem al Teatre La Biblioteca el febrer 2025, i llavors farà una gira internacional que en aquests moments estem preparant. The Tiger Lillies és un trio de rock anglès amb aires de cabaret berlinès, d’estil molt estripat i festiu, que han compost 17 cançons inèdites i tocaran en directe cada nit, acompanyats de tres actors catalans per explicar, com mai no l’hem vista, aquesta tràgica història de poder i de guerra, de culpa, de mans tacades de sang, de mort, d’encanteris i de la inesborrable memòria dels crims comesos per una ambició embogida.
Al seu torn, estem treballant per recuperar el Festival Shakespeare. Aquest festival havia celebrat onze edicions a Catalunya, algunes de les quals van tenir lloc al Teatre La Biblioteca, i havia esdevingut un festival de referència del sud-oest d’Europa. La seva represa ha estat acollida amb entusiasme per la Xarxa Europea de Festivals Shakespeare (ESFN), que ja ha admès el futur festival com a membre. Val a dir que es tracta d’un festival que no se celebra enlloc més de la península, i resulta una plataforma molt solvent per a generar un espai de trobada internacional al país, un projecte d’interès nacional.
Acompanyant aquests projectes, i per tal de desenvolupar l’estratègia internacional de La Perla 29, hem ampliat l’estructura amb un equip dedicat expressament a la gestió i prospecció internacionals. Això ens està conduent a generar reunions i trobades amb diferents agents arreu d’Europa, i tenir diversos projectes internacionals en fase de construcció. Creiem plenament en l’aposta per exportar el teatre de La Perla 29 i alhora crear un punt de trobada internacional en el Teatre La Biblioteca. Les respostes que estem rebent són molt positives i ens encoratgen a continuar treballant per enriquir aquests diàlegs artístics i culturals que parteixen de la filosofia i la pràctica teatral de La Perla 29. Tenim al davant nous camins que ens emocionen, i estem a punt per emprendre’ls amb solidesa i il·lusió.
Vols fer-te soci de l’#AsSocPerla? Tota la informació aquí.
C/ Carme, 44 1r 2ª
Tel. 93 217 17 70
C/ Hospital, 56
Tel. 647 29 37 31
(a partir d'1h i 1/2
abans de la funció)